14
ГРУ
2016

Режисер «Вартових галактики» розповів про Малюка Грута

Інтернет заявив, що Малюк Грут створений лише для вибивання грошей з фанатів. Режисер Джеймс Ганн не погодився.
 
Розробляючи той чи інший блокбастер, студії підраховують, як можна отримати додатковий прибуток. Найчастіше дуже допомагають супутні товари, тобто мерчендайз. У разі «Зоряних воєн» це окремий всесвіт, яка приносить більше прибутку, ніж самі фільми.

Днями Джеймс Ганн, режисер дилогії «Вартові галактики», отримав звинувачення в тому, що його Малюк Грут був створений виключно для наживи студії на мерчендайз. Ганн у властивій йому манері опублікував величезний пост на Facebook, де докладно пояснив, чому для фільму був важливий саме маленький Грут.

 
Кадр з фільму «Вартові галактики 2»

«Чесно кажучи, коли я тільки почав працювати над сценарієм "Вартових uалактики 2", то думав, що дія буде розвиватися через багато років після першого фільму, а Малюк Грут виросте в великого Грута, - пише Ганн. - Але чогось не вистачало. По-перше, героям потрібно було пройти ще пристойний шлях, щоб стати командою, і мені не хотілося позбавляти глядача можливості побачити це. А по-друге, Грут чомусь не виходив».

Так режисер прийшов до ідеї почати дію сиквела практично відразу після подій першого фільму. Отже, Грут повинен був залишитися маленьким. Незважаючи на те, що Ганн вже продумав ряд нових персонажів, завдяки новому рішенню фільм відразу зібрався у нього в голові: «Я закохався в сценарій продовження».

Представляючи сценарій фільму, Джеймс Ганн найбільше турбувався за живу планету Его. Його хвилювало, як в Marvel візьмуть включення в сюжет Богомола і Аїші (героїня Елізабет Дебікі), як відреагують на розширення ролей Йонду і Небули. «Але ще більше я переживав за Малюка Грута, який мав стати частиною команди. Грут був найпопулярнішим персонажем першого фільму, а студії часто дуже не люблять такі зміни».

 
Кадр з фільму «Вартові галактики 2»

На щастя, все обійшлося. У Marvel прийнля рішення Ганна з розумінням. «Наче вони інстинктивно знали, що головне в цій франшизі - дати глядачеві те, чого він не очікує. Крім усього іншого, я не ідіот. Я знав, що якщо Малюк Грут вийде, то світ захоче отримати його у вигляді іграшок і фігурок. Але, коли я сидів в повній самоті в своєму кабінеті і придумував сюжет, це не здавалося стовідсотковим попаданням і вже точно не було головною спонукальною причиною мого рішення. Як і багато хто з вас (а ви бачили поки тільки трейлер), я закохався в цього чувачка, незважаючи на те що він був лише в моїй голові».

Цікаво, що спочатку Ганн планував віддати Малюкові Груту бас Віна Дізеля, але, як видно з трейлера, цей концепт не був прийнятий.

 

Фільм «Вартові галактики 2» з'явиться на українських екранах 4 травня 2017 року.
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####