17
СІЧ
2017

Кемерон зайнявся дослідженням наукової фантастики

Канал AMC підтримав виробництво документального серіалу «Історія наукової фантастики Джеймса Кемерона».
 
На фото: Джеймс Кемерон

У ньому протягом шести часових епізодів режисер розглядатиме глобальні питання, варіанти відповідей на які можна знайти в творах цього жанру. Він простежить, як наукова фантастика з культового феномена, що цікавить в основному присвячених, перетворилася в масове поп-культурне явище, що зачіпає всі верстви аудиторії. Не забуде Кемерон і про таких першопрохідників, як Жуль Верн і Герберт Веллс.

Постановник створив безліч стрічок, що мають відношення до наукової фантастики: «Термінатор», «Чужі», «Безодня», «Аватар».

 
Кадр з фільму «Аватар»

Серіал запланований до виходу в 2018 році.

«Коли я був дитиною, то читав будь-яку книжку, на обкладинці якої був космічний корабель, і я багато-багато разів дивився "Космічну Одіссею". Фільм надихнув мене на те, щоб стати кінематографістом. Мені сподобалися його візуальні ефекти, але найбільше я любив ті питання, які він ставив: як закінчиться історія людства? Знищить нас технологія? Як це бути людиною?» - Заявив лауреат премії «Оскар».

Продюсуванням проекту займуться сам Кемерон, Марія Вільгельм, Кен Дракерман і Бенкс Тервер. Консультантами Кемерона стануть експерти Музею поп-культури, розташованого в Сіетлі.

The Hollywood Reporter

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####