19
СІЧ
2017

Засновник Legendary Pictures Томас Тулл покинув свій пост

У 2016 році Тулл продав студію китайському конгломерату Dalian Wanda Group за 3,5 млрд доларів і не зміг ужитися з новим керівництвом.
 
На фото: Томас Тулл

Томас Тулл заснував Legendary Pictures у 2005 році. З тих пір студія фінансувала проекти Warner. Серед них трилогія про Бетмена Крістофера Нолана, франшиза «Похмілля у Вегасі», «300 спартанців», «Початок», «Тихоокеанський рубіж» і «Людина зі сталі».

Влітку 2013-го у Legendary закінчився контракт з Warner, і Тулл волів перейти в інше місце. В якості нового притулку була обрана Universal, де Тулл курирував такі проекти, як «Світ юрського періоду» і «Warcraft: Початок».

 
Кадр з фільму «Warcraft: Початок»

Після продажу компанії китайцям Томас Тулл продовжував займати свій пост, проте нові господарі були незадоволені вибором його проектів. Погано показала себе в китайському прокаті «Велика стіна» (фільм зібрав усього 160 млн доларів), запуск сиквела не найбільш касового фільму «Тихоокеанський рубіж» - ці фактори, як вважає The Hollywood Reporter, вплинули на рішення Wanda Group розлучитися з Туллом.

Варто зазначити, що Томас Тулл своїм головним завданням бачив продюсування фільмів, так чи інакше пов'язаних з поп-культурою. Будучи великим гіком, Тулл розробляв проекти, який хотів би бачити сам. Він був частим гостем конвенту Comic-Con і своєю демократичністю відрізнявся від інших директорів студій.

За деякими даними, Тулл останнім часом підшукував інші джерела фінансування нових проектів, серед яких був перезапуск «Дюни», де режисером затвердили Дені Вільньова. Таке рішення свідчило про фінансові ускладнення компанії.

 
«Хранителі» також були проектом Legendary

Ще не знайдений новий директор, його обов'язки виконуватиме Джек Гао, один з чиновників Wanda Group, який став каталізатором угоди з Legendary.

На сьогоднішній день у Legendary на різних стадіях розробки знаходяться 11 проектів.

THR

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####