19
СІЧ
2017

Новий фільм Стівена Спілберга на 60% буде комп'ютерним

Більша частина дії в картині «Першому гравцю приготуватися» розвивається в комп'ютерній симуляції, і режисер прийняв незвичайне рішення.

Фільм знімається за однойменним романом Ернеста Клайна, який став бестселером завдяки неймовірній кількості посилань до поп-культури 1980-х. Однак для фільму ці відсилання звернулися в сущий кошмар: використання кожного персонажа, гри або стрічки потрібно узгоджувати з правовласниками.

 
На фото: Стівен Спілберг

Стівен Спілберг вже зізнався, що скоротив кількість відсилань на власні роботи, але шанувальників книги все одно цікавило інше питання: як режисер покаже ОАЗИС - віртуальну реальність, де розвивається велика частина сюжету? У книзі в постапокаліптичному майбутньому буде дуже популярна гра ОАЗИС, нашпигована відсиланням до класики поп-культури, оскільки творець був великим її фанатом.

Підліток Уейд Уоттс грає в ОАЗИС, щоб хоч якось відволікатися від важких буднів, і дізнається, що автор гри, мільярдер, залишив кілька ключів, зібравши які можна отримати все його стан. Уейд починає полювання, але по його слідах йдуть професійні гравці великої корпорації, яка жадає заволодіти оазис.

Головну роль в картині Спілберга грає Тай Шерідан. Актор днями повідомив сайту Collider, що ОАЗИС буде зроблений на комп'ютері, а аватари його персонажа знімуть із застосуванням техніки захоплення руху (motion capture). 60% фільму буде розвиватися в ОАЗИСі, а 40% - в реальності.

 
На фото: Тай Шерідан

«Ідея фільму така, що віртуальна реальність набагато приємніша за реальний світ, - каже Шерідан. - Люди проводять в ній масу часу і навіть ходять на роботу в ОАЗИСІ. Мій герой - свого роду лузер в реальності, але в грі його аватар стає популярним і знаменитим».

За словами актора, перші два місяці знімального процесу були присвячені ОАЗИСу, тобто всі зйомки велися з motion capture. Як саме виглядатиме герой Шерідана у віртуальній реальності, поки ніхто не знає, навіть сам Шерідан. «Для мене це таємниця. Чув тільки, що мій аватар Персіваль зовсім не схожий на мене».

 
Шерідан в фільмі «Люди Ікс: Апокаліпсис»

«Першому гравцю приготуватися» вийде в прокат 29 березня 2018 року.

Collider

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####