23
СІЧ
2017

«Бунтар один» заробив в світовому прокаті 1 млрд доларів

Фільм Гарета Едвардса переступив престижний касовий рубіж. Досягнення було зафіксовано в суботу, 21 січня 2017 року.

Всього на те, щоб заробити 1 млрд доларів, спін-оффу «Зоряних воєн» знадобилося 39 днів. Він став тринадцятим фільмом компанії Disney і третім проектом, що входить до складу згаданої космічної саги і зумівшим досягти подібної планки.

 
Кадр з фільму «Бунтар один. Зоряні війни. Історія»

Крім того, з огляду на те, що стрічка стартувала в грудні, її результати відносяться до 2016-го. Це робить «Бунтаря один» четвертим діснеївським фільмом, який досяг мільярдних результатів в прокаті за той рік. Він виявився в компанії таких хітів, як «Зоотрополіс», «Перший месник: Протистояння» і «У пошуках Дорі».

У США космічний епік приніс 512 мільйонів (лідер національного прокату за рік і сьомий за зборами в історії), за межами країни йому підкорилося 499 мільйонів. За зборами в IMAX-форматі «Бунтар один» теж став сьомим за всю історію (101,3 мільйона загальносвітового заробітку).

 
Кадр з фільму «Бунтар один. Зоряні війни. Історія»

Найбільш прибуткові країни для фільму - Великобританія (79,4 мільйона), Китай (61,3 мільйона) і Німеччина (44,8 мільйона).

Стрічка, чия дія відбувається між подіями третього і четвертого епізодів, розповідає про те, як загін повстанців намагається вкрасти креслення «Зірки смерті».

Deadline

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####