24
СІЧ
2017

Термінатор повернеться з Кемероном і творцем «Дедпула»

Права на франшизу «Термінатор» повернуться до режисера Джеймса Кемерона в 2019 році.

Зараз Кемерон займається розробкою нової ітерації фільму, яка нарешті може точніше передати всі тонкощі його початкового задуму. Історія про покинутого в минуле робота прийшла до режисера уві сні, коли він знімав фільм «Піранья 2: Нерест», і була втілена в бойовику «Термінатор», що вийшов в 1984 році.

 
«Термінатор 2: Судний день»

На жаль, але перезапускати франшизу Джеймс Кемерон особисто не буде: ставити картину звуть режисера «Дедпула» Тіма Міллера, з яким ведуться переговори.

На сьогоднішній день права на франшизу знаходяться у продюсера Девіда Еллісона. Їх придбала його сестра, глава кінокомпанії Annapurna Меган Еллісон, в 2011 році заплативши 20 млн доларів. Вийшовший в 2015 році фільм «Термінатор: Генезис», який продюсував Еллісон, виявився справжнім кошмаром. У спробі перезняти перший фільм Кемерона режисер Алан Тейлор не зміг видалити абсолютно непотрібні сценарні лінії.

 
 
Кадр з фільму «Термінатор: Генезис»

Одержаний фільм не справив жодного враження на американського глядача, заробивши всього 89 млн доларів. За кордоном збори досягли 350 млн доларів, проте критики і глядачі зрівняли картину з землею.

У цьому році на кінофестивалі в Берліні буде показана відреставрована версія бойовика «Термінатор 2: Судний день», після чого картина вийде в прокат в деяких країнах світу.

Цікаво, що єдиним фільмом продовженої серії, який Джеймс Кемерон підтримав словами, був «Генезис». Режисер повідомив, що картина відродить франшизу. Однак навіть це не допомогло проекту Еллісона, і задуману трилогію так і не втілили в життя.

Чим саме буде новий «Термінатор» Тіма Міллера і Джеймса Кемерона, поки не повідомляється. Можливо, франшизу перезапускатимуть, а можливо, Кемерон придумав, як продовжити її після другого фільму.

Deadline

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua

#####