02
БЕР
2015

10 фактів про фільм «ОЕ.20 Live in Kyiv»

10 фактів про фільм «ОЕ.20 Live in Kyiv»

1. Перший і найважливіший факт. «ОЕ.20 Live in Kyiv» - перший в історії України фільм-концерт. Вперше в українському прокаті з'явиться кінотеатральна версія виступу української групи.

2. Режисером проекту виступив українець Сергій Шалигін, а головним оператором - британець Енді Хорнер, який співпрацював з Пітером Гебріелом («Secret World Live»), Depeche Mode («Devotional»), AC / DC («AC / DC: No Bull») та іншими.

 

3. Звукорежисер стрічки - Сергій Степанський («Зелена кофта», «Плем'я», «Нюхач»). Також відомо, що зведенням звуку займався давній соратник «Океанів» Віталій Телезін.

4. Концерт знімали 17 камер, які були розташовані по всьому стадіону. Завдяки унікальній системі звукозапису, вдалося передати всю міць стадіонного виступу і створити повне відчуття присутності глядача на концерті «О.Е.».

 

5. Частина концерту 21 червня 2014 група відіграла в старому складі - до Святослава Вакарчука та Дениса Глініна приєдналися Паша Гудімов, Юрій Хусточка і Діма Шуров. Відзначимо, що в такому складі «Океан Ельзи» виступили вдруге за кілька місяців. Повернення до коріння відбулося 14 грудня 2013 на сцені «Євромайдан» у Києві. До цього в такому складі група не грала 9 років.

6. «Лайв» на НСК «Олімпійський» став найтривалішим в історії «О.Е.» - за три з половиною години музиканти виконали 35 пісень (5 з яких - у старому складі).

 

7. В остаточний варіант фільму увійшло 20 пісень, серед яких «Вставай», «Модель», «КаваЧай», «Друг», «Без бою», «Для тебе», «Більше для нас», «Відчуваю» і «На небі». Тривалість стрічки - 97 хвилин.

8. У переддень релізу «ОЕ.20 Live in Kyiv», група представила концертний кліп «На небі», в якій увійшли концертні та закулісні кадри.

 

9. «ОЕ.20 Live in Kyiv» - концерт-кіноверсія знакового виступу «О.Е.», а вже восени відбудеться прем'єра повноцінного документального фільму «Океан Ельзи. Backstage», для якого використовували ретельно задокументовані концерти ювілейного туру «20 років разом», інтерв'ю музикантів і унікальні архіви, зібрані групою за весь час її існування.

10. Це перший концерт «Океану Ельзи», записом якого залишилася задоволена вся група.

 

 
Джеоело: open.ua
Переклад: kinobox.in.ua
#####