30
СІЧ
2017

Прокат «Закону ночі» обернувся збитками для Warner

Студія Warner понесе 75 млн доларів збитків через гангстерську драмц Бена Аффлека.

«Закон ночі» був проектом мрії Бена Аффлека, який хотів екранізувати цей роман Денніса Ліхейна вже досить тривалий час. У Ліхейна є трилогія про сімейство Коглін, чий патріарх був шанованим поліцейським Бостона. Однак з усіх трьох книг друга, мабуть, є найслабшою. І саме вона приваблювала Аффлека.

 
«Закон ночі»

Критики не прийняли стрічку: з 182 рецензій, поданих на Rotten Tomatoes, позитивних за все 59. 32% схвалення - це більше, ніж у «Бетмен проти Супермена» (27%), але менше, ніж у «Аудитора» (51%). Американська преса лаяла фільм за «драматичну інертність» і «кашу на екрані».

У світовому прокаті «Закон ночі» заробив всього 16,5 млн доларів, 10 з яких припадає на Америку.

Виробництво картини обійшлося в 65 млн доларів, плюс ще десятки мільйонів Warner витратила на просування. У студії був фінансовий партнер - компанія RatPac-Dune Entertainment, однак як саме розподілилися витрати, не повідомляється.

 
Кадр з фільму «Закон ночі»

Як стверджують джерела Variety, Warner зазнає збитків у розмірі 75 млн доларів. «Закон ночі» може принести додаткові гроші за рахунок продажу прав на VOD і телевізійного показу, але навряд чи окупить свій бюджет.

Втім, у студії Warner хороші відносини з Беном Аффлеком, і провал фільму, швидше за все, на них не позначиться. Актор зайнятий в екранізаціях коміксів DC, де грає Бетмена, а також працює на студії як режисер. Свого часу його
«Арго» принесла Warner «Оскар» за кращий фільм.

Variety

Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####