06
БЕР
2015

Гаррісон Форд потрапив в авіакатастрофу

Гаррісон Форд потрапив в авіакатастрофу

Одномоторний літак, що належить Гаррісону Форду, здійснив аварійну посадку на полі для гольфу на заході від аеропорту Санта-Моніки. Пілотував його актор отримав травми і був відправлений до найближчої лікарні. За повідомленням представника пожежної бригади Лос-Анджелеса, яка прибула на місце аварії, Форд дихав і був у свідомості, коли його вивозили на швидкій.

У літака часів Другої світової війни, що належить зірці «Індіани Джонса», при зльоті відмовив двигун. Гаррісон Форд був змушений посадити його і, як вважають експерти авіації, зробив це бездоганно.

 
Гаррісон Форд у фільмі «Індіана Джонс і королівство кришталевого черепа»

Незважаючи на страшні заголовки, життю актора ніщо не загрожує. Ось що написав у твіттері його син Бен Форд: «Тато в порядку. Його пошарпало, але все добре! Він неймовірно сильна людина».

Коли у аероплана Форда трапилася поломка, актор примудрився розгорнути його на 180 градусів і майже зміг повернутися на злітну смугу. При падінні Форд тримався подалі від будинків, намагаючись завдати мінімальної шкоди. «Він на 100% вчинив як видатний льотчик», - говорить Річард Дейк з компанії Aviation Consulting Experts.

 
За словами експертів, актор ідеально посадив зламаний літак

Гаррісон Форд почав авіаподготовку в 1960-х у Вісконсині. Однак платити 15 доларів на годину тоді він не міг, продовживши вчитися льотній майстерності вже в 1990-х, коли купив бувший Gulfstream II і став брати уроки пілотування.
 
Ryan PT-22 Recruit, що належав Форду
 
У жовтні 1999-го Форд потрапив в авіакатастрофу, будучи за штурвалом гелікоптера. Однак це швидше виняток з правил. Актор є хорошим пілотом і кілька разів на прохання адміністрації міста Джексон в штаті Вайомінг (там у Форда знаходиться ранчо) брав участь у рятувальних операціях, керуючи вертоліт.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####