15
БЕР
2017

«Дівчина у павутині» вийде 5 жовтня 2018-го

Франшиза по книгам Стіга Ларссона буде перезапущена з новим акторським складом.

Студія Sony прийняла рішення повністю перезавантажити серію фільмів про хакершу Лісбет Саландер, залишивши картину Девіда Фінчера «Дівчина з тату дракона» в стороні. Вже повідомлялося, що буде екранізована четверта книга «Дівчина у павутині», чий автор - шведський журналіст Давід Лагеркранц.

 
Першою Лісбет Саландер на екрані побувала Нумі Рапас

Знімати новий фільм буде Федеріко Альварес, відомий за фільмами «Зловісні мерці: Чорна книга» і «Не дихай». До сценарію доклав руку Стівен Найт.
 
Федеріко Альварес на зйомках фільму «Не дихай»

«Я дуже вдячний за таку можливість, - каже Альварес. - Sony мені як сім'я, і ​​такий проект буде чудовою нагодою відзначити наші відносини зі студією. Лісбет Саландер - героїня, зняти фільм про яку мріє будь-який режисер. У нас прекрасний сценарій, і зараз ми підійшли до найцікавішого, до пошуків нашої Лісбет».

Раніше студія роздумувала, чи залишити колишній каст або рухатися вперед з новим, але в підсумку нову «Дівчину» зніматимуть з іншими акторами. За деякими даними, на роль Саландер претендують Наталі Портман і Скарлетт Йоханссон. Зірка «Месників» вже проходила проби у Фінчера, але в підсумку хакершу зіграла Руні Мара.

 
Руні Мара в образі Лісбет Саландер

Зйомки «Дівчини у павутинні» почнуться цієї осені, а реліз фільму запланований на 5 жовтня 2018 року.

У романі «Дівчина у павутині» Лісбет Саландер оголошує війну кримінальній імперії свого батька, а Мікаель Блумквіст відчуває важкий період: критики і колеги влаштували йому травлю, дорікаючи в втраті професіоналізму, і його журналу «Міленіум» загрожує недружнє поглинання великим медіаконцерном. І все ж хакерші і журналісту судилося зустрітися знову на розслідуванні вбивства відомого шведського вченого.

Variety

Джерело; kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####