24
БЕР
2017

Денні Бойл натякнув на третій «Трейнспоттінг»

Режисер дилогії «На голці» не проти третьої частини, але сам знімати її не хоче.

За словами режисера, ще одна книга Ірвіна Велша може бути екранізована в фільм серії «Трейнспоттінг». «Ірвін повертався до цих персонажів різними шляхами і в різних книгах, - каже Денні Бойл. - Вони випадково з'являються в інших його історіях, і ми називаємо це "маленьким Marvel-всесвітом Ірвіна"».

Бойл рекомендує книгу «The Blade Artist», що вийшла в минулому році. Її герой - Бегбі, якого грав у фільмах Роберт Карлайл. За сюжетом Бегбі живе в Каліфорнії з дружиною і двома дочками. Його знають як скульптора на ім'я Джим Френсіс, а його минуле стає явним тільки тоді, коли Бегбі їде на похорони в Шотландію.

 
Роберт Карлайл в фільмі «Т2 Трейнспоттінг»

«Думаю, Роберт з радістю погодиться знятися у фільмі по цій книзі, тому що там дуже цікавий погляд на персонажа, - вважає Бойл. - Правда, не можна назвати фільм "Т3", тому що він швидше історія одного героя. Решта мимохідь з'являються в книзі, але все-таки це скоріше спін-офф. І книга прекрасна».

В реакції Карлайла Бойл не помиляється. На прем'єрі «Т2» в Великобританії актор натякнув, що не проти знятися у фільмі за мотивами нової книги Велша.

Однак Денні Бойл не хотів би знімати соло-фільм про Бегбі. «Чесно кажучи, не знаю навіть. Мені подобаються всі четверо героїв. Багато хто вважає, що "На голці" був фільмом про Рентона, але мені ніколи так не здавалося. Просто там є закадровий голос, тому і таке враження».

 
Денні Бойл, Ірвін Велш і Роберт Карлайл на зйомках фільму «Т2 Трейнспоттінг»

Ірвін Велш називає сиквел «На голці» «європейським "Хрещеним батьком"». Письменник зізнався, що до твору «The Blade Artist» його підштовхнула робота над сценарієм «Т2». «Чомусь я зацікавився цими героями знову і подумав: а що якщо Бегбі став розсудливим, але насправді прикидається? Що якщо він до цих пір холоднокровний вбивця?»

«Т2 Трейнспоттінг» з бюджетом в 18 млн доларів заробив у світовому прокаті вже 33 мільйони. У США поки фільм показують кілька кінотеатрів, але незабаром реліз буде розширено.

THR

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####