07
КВІ
2017

Ерік Рот займеться сценарієм «Дюни» для Дені Вільньова

Ерік Рот, який отримав «Оскар» за сценарій фільму «Форрест Гамп», займеться адаптацією роману «Дюна».

Студія Legendary повільно, але вірно просувається до здійснення одного з найбільш очікуваних фантастичних проектів. Восени 2016-го компанія домоглася згоди у спадкоємців письменника Френка Герберта на право зняти не тільки фільм по «Дюні», а й телепроекти, засновані на всесвіті легендарного роману.

 
Фрагмент постера «Дюни» Девіда Лінча

Книга Герберта розійшлася тиражем в 20 млн екземплярів і в 2003 році була названа головним фантастичним бестселером світу. Екранізувати «Дюну» спочатку хотів чилійський ексцентрик Алехандро Ходоровський, про що є дуже хороший документальний фільм. Рідлі Скотт, якому доручили екранізацію на початку 1980-х, відмовився через сімейні неприємності, і в підсумку картину зняв Девід Лінч. Його «Дюна» коштувала 40 млн доларів, але провалилася в прокаті, зібравши всього 30 мільйонів. Втім, картина в результаті знайшла культовий статус.
 
На фото: Ерік Рот

Режисер Дені Вільньов, який зараз закінчує роботу над стрічкою «Той, хто біжить по лезу 2049», називає екранізацію «Дюни» «головним проектом життя». «У міру зйомок "Того, що біжиmь" я думав: " Ну все, це мій останній фільм. Далі буду спати три роки поспіль". Але під час монтажу до мене повернулася колишня енергія. Я прочитав "Дюну" в 12 років, вона стала моєю улюбленою книгою поряд з "1984". Після "Полонянок" мене запитали, що б я хотів зняти далі, і я спонтанно відповів: "Дюну". Можна подумати, хтось міг взяти і прикупити для мене права на неї. Я міг лише мріяти про цей проект, але, коли Мері Перент з Legendary домовилася про права і покликала мене знімати, я не міг відмовити. Мене 35 років переслідують сцени з цієї книги. Це буде головний проект мого життя».

 
На фото: Дені Вільньов

Допоможе Вільньову з цим проектом Ерік Рот. Крім вищевказаного «Форреста Гампа», Рот працював над сценаріями таких фільмів, як «Своя людина», «Алі», «Мюнхен» і «Загадкова справа Бенджаміна Баттона». «Дюна» стане першим фільмом Рота в жанрі фантастики.

Variety

Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####