07
КВІ
2017

Чи варто дивитись «Легіон» від Marvel?

Насиченість кольорами, нестандартність зображення та подачі сюжету і атмосфера повного божевілля – усе це серіал «Легіон».
 
Кадр з серіалу «Легіон»

Нещодавно закінчився перший сезон ще одного проекту про мутантів з всесвіту «Людей Ікс», та залишив по собі незвичайний післясмак. Легіон – ім’я вигаданого персонажу всесвіту Marvel, що володіє неймовірними здібностями. Серіал розповідає історію становлення його як найсильнішого мутанта та проблеми, що з того випливають. Та основна цікавість полягає більше самій подачі сюжету.

«Легіон» повідується неспішно. У ньому немає передозування екшну, та зайвих деталей. Все, що сказано чи зроблено героями неодмінно стане у пригоді чи було використане раніше. В більшості серіал будується на діалогах персонажів, та внутрішній суперечці на підставі психічних розладів самого головного героя внутрішні конфлікти якого так філігранно відточені, що навіть досвідчений глядач не відрізнить реальність від подій в підсвідомості Легіону.
 
Кадр з серіалу «Легіон»

Усе це додає ще один плюс у скарбничку серіалу – нелінійність подачі історії. Одному з перших цікаво втілити нелінійну подачу сюжету вдалось знаменитому режисеру Квентіну Тарантіно, проте «Легіон» не відстає, та навіть вносить дещо нове. Глядачі, часом, взагалі не розуміють, що відбувається на екрані, але це заворожує і неймовірно важко відірватися від побаченого. Звісно, все стає ясно за результатом серії, але все одно глядач ловитиме себе на бажанні переглянути той чи інший момент знову, що б краще зрозуміти.

Всесвіт «Легіону» до нахабності відверто не признає та не згадує подій основного кіносвіту, що створює Marvel на пару з Fox, навіть більше ніж нещодавній «Лоґан» чи минулорічний «Дедпул». І це також перевага серіалу, дякувати за яку потрібно Ною Хоулі, що попрацював також над першим, неймовірно успішним сезоном серіалу «Фарго».

 
Г'ю Джекман у ролі Россомахи

Як результат «Легіон» вийшов повноцінним маленьким світом, що задовільнить усіх фанатів, кіноестетів та просто випадкових глядачів якісним продуктом та вразить несподіваними поворотами і цікавими ідеями. Новий сезон запланований на лютий 2018 року.
 


#####