07
КВІ
2017

Руді клоуни розлютилися через ремейк фільму «Воно»

Поки трейлер фільму «Воно» б'є рекорди, руді клоуни вважають, що картина дискредитує їхню професію.

Стівен Кінг у своєму романі вивів ірраціональне зло, що приймає образ рудого клоуна Пеннівайза, який переслідує дітей. У телефільмі 1990 року його грав Тім Каррі, а в новій версії роль дісталася Біллу Cкарсгарду.

 
Тім Каррі в ролі Пеннівайза

42-річний Гілфорд Адамс з Лос-Анджелеса, 20 років виступає як рудий клоун Гілл, стверджує, що «Воно» заподіє шкоду клоунам. Його повторяє 33-річний Нік Кейн, він же містер Нік: «Це псує нашу справу». 48-річний Роджер Фояс, у якого відразу два образи, вважає, що «Воно» так залякає дітей, що батьки перестануть запрошувати рудих клоунів на святкування днів народжень їх нащадків.

Кейн каже, що вже відчув на собі негативний ефект від трейлера, випущеного минулого тижня: на його сторінці в Yelp істотно знизився трафік.

Всі чоловіки в один голос скаржаться, що бути клоуном все важче і важче. Колись ця професія уособлювала добро і сміх, але медіа перетворили образ в щось жахливе.

 
Білл Скарсгард в образі Пеннівайза

Моторошні клоуни стали з'являтися ще на початку 1980-х, коли в Чикаго орудував серійний кілер Джон Вейн Гейсі, який згвалтував і вбив десятки дітей і підлітків в 1970-х. Як стало відомо, свій вільний час він проводив у образі рудого клоуна Пого. У 1994 році Гейсі стратили, але він встиг добряче підмочити репутацію клоунів.

Втім, роман Кінга зробив це раніше - 1000-сторінковий том про клоуна, що вбиває дітей, вийшов в 1986 році, і до цього дня вважається одним з найкращих романів письменника.

Роджер Фояс журиться, що такі фільми як «Полтергейст» і «Клоуни-вбивці з космосу» тільки закріпили боязнь клоунів. Ставлення до клоунів стало походити на расизм, вважає Фояс. У минулому році він працював клоуном в телевізійному реаліті-шоу, де знімальна група зверталася з ним як з афро-американцем в 1950-х.

 
Кадр з фільму «Клоуни-вбивці з космосу»

Минулої осені в Штатах пройшов флешмоб - люди, одягнені в костюми клоунів з'являлися по всій країні. «Тільки ми прийшли в себе після жовтневих подій і ось знову: вийшов трейлер "Воно"», - скаржиться Кейн.

Боязнь клоунів скоротила кількість бажаючих знайти цю професію. «Вона помирає, - говорить Гілфорд Адамс. - Решта людей, насилу виживають на мізерних зарплатах, змушені миритися з фактом, що зараз модно ненавидіти клоунів. І "Воно" остаточно відверне від нас дітей». Як вважають клоуни, через екранізацію роману Кінга стало неможливо викликати у дітей сміх і радість.

Mel

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####