08
КВІ
2017

«Оскар» змінює правила!

Нові правила у кіноакадемії «Оскар». Кому дісталось найбільше?
 
Логотип 89 церемонії вручення нагород «Оскар»

У п’ятницю, 7 квітня, Американська кіноакадемія прийняла декілька нових правил відносно системи голосування за нагороду «Оскар».

Перш за все, правило, що забороняє номінувати стрічки серіального формату чи ті, котрі складаються з декількох частин. Причиною цього стала 7-ми годинна документальна стрічка Езри Едельмана «О. Джей: Зроблено в Америці», котра виграла статуетку цьогорічної церемонії.

 
На фото; Леонардо ДіКапріо

Друге нововведення практично викинуло з боротьби за «Оскар» анімаційні стрічки маленьких студій та будь яких не американських компаній. По факту зміни стосуються системи голосування за п’ятірку номінантів. І якщо до тепер стрічки обирали тільки члени анімаційного комітету при Академії, то тепер у голосуванні має право приймати кожен член Академії в цілому. Механізм голосування за кращий анімаційний фільм став таким же як і за кращий фільм. Тобто, якщо раніше, до прикладу, член Академії в категорії гриму чи костюмів міг голосувати лише в своїх категоріях, то тепер допускається до голосування і в категорії анімації. Отож мультфільми на зразок «Червоної черепахи» чи «Життя кабачка» опиняються в патовій ситуації, адже це мультфільми не для всіх і у більшості країн навіть не виходили у прокат. Тому, якщо американцю дадуть вибір – шанс того, що він підтримає власні студії (Pixar, Disney, DreamWorks і так далі) майже дуже великий, бо навряд чи вам буде цікаво які ще мультфільми випускають за межами Сполучених Штатів.
 

 
Як результат, церемонія вручення нагород «Оскар» стає де далі все більш передбачуваною і все менш міжнародною.
 
#####