13
КВІ
2017

Що нам приніс новий «Форсаж 8»? Огляд на фільм

Сьогодні на екранах країни бере свій старт продовження гоночної франшизи «Форсаж 8». Чого ж чекати від продовження пригод Домініка Торето і його сім’ї читайте далі (без спойлерів).
 
Довгоочікуване продовження історії фільму 2015 року повідає про новий виток божевільності та винахідливості сценаристів, продюсерів та режисерів. У центрі подій – Домінік Торето, якого, з заслуженого відпочинку, втягує в чергову авантюру персонаж Шарліз Терон – неперевершена дівчина-хакер. І Домінік, отримавши певну порцію мотивації, залізобетонно переходить на бік злодійки.

 
Кадр з фільму «Форсаж 8»
 
Вирішивши не заморочувати голову собі та глядачам, сценаристи вдаються до класичних ходів: поєднати непоєднуване та повернути те, що краще не чіпати. І потрібно визнати у них це вдалось. Усю стрічку ловиш себе на думці, що ця нова частина не втомлює так, як попередня. Так, вона менш цікава, скудна на свіжі ідеї, та до простого банальна, що навіть видається цікавою і оригінальною. Трішки приборкавши фізику і давши волю здоровому глузду – автори, крім гори карколомних трюків і сотень злітаючих у повітря авто, додали у фільм нотки глобальних проблем, зробивши його чимось віддалено схожим до непоганого «Міцного горішка 4.0». Сюжет фільму, котрий усі попередні частини робить акцент на важливості сім’ї, спромігся не тільки ще більше пов’язати сімейні узи героїв але й розширити саму сім’ю затятих гонщиків об’єднавши їх одним ворогом.

 
Кадр з фільму «Форсаж 8»
 
Вже стомлені довгою франшизою актори не особливо і стараються в новій частині. Тайріз Гібсон все ще знаходить собі пригоди на рівному місці, інколи відстрілюється гарними жартиками, Лудакріс взагалі не усвідомлюючи серйозність декількох із сцен сприймає світ як комп'ютерну гру, Двейн Джонсон грає м'язами та, як і Він Дізель, хмурячись, видають пафосні, епічні фрази та розкидають ворогів у всі боки. З вдалого - хочеться відмітити персонажа Джейсона Стейтема, якого наче підмінили з попереднього фільму, та який все ж рятує фільм з'являючись на екрані саме в той час коли потрібно. Досить сильно відчувалась нестача у фільмі тієї простоти, котру приносив герой Пола Вокера, тому у сім'ю намагаються притерти іншого урядового агента, роль якого віддали Скотту Іствуду.

 

 
У результаті ми маємо справжній, брутальний бойовик, котрий розповість про сімейні цінності, який сповнений гумором на весь смак, з, нарешті, трішки приземленими екшн-сценами, та який повністю позбувся духу минулих частин. Такий початок нової трилогії цілком має право на існування, а от чи добре це чи погано, вирішувати вам.
 
#####