19
КВІ
2017

Сталлоне зніметься в «Плані втечі 3» і судиться з Warner

Відмовившись від «Нестримних», Сільвестр Сталлоне розвиває нову франшизу і вплутується в судовий процес.

Кінокомпанія Emmett / Furla / Oasis Films запустила в розробку третій фільм серії «План втечі». Перша частина, яку знімав Мікаель Гафстрем, коштувала 50 млн доларів і зібрала в світовому прокаті 137 мільйонів. Бюджет «Плану втечі 2», який ставить зараз Стівен С. Міллер, скромніший, 20 млн доларів. Зйомки закінчилися на минулому тижні.

 
Кадр з фільму «План втечі»

Сценарій третьої частини напише Майлз Чепман, який працював над першими двома фільмами. За сюжетом Сталлоне грав одного з найвидатніших фахівців з систем безпеки. Його герой повинен був втекти з високотехнологічної в'язниці під кодовою назвою «Гробниця», але з'ясував, що його підставили, і тепер йому довелося влаштовувати справжнісіньку втечу за допомогою ув'язненого, якого грав Арнольд Шварценеґґер.

У другому фільмі Сталлоне знявся з Дейвом Батістою і Джеймі Кінг. Тут його герою вже доведеться діяти зовні, визволяючи свого співробітника. Дія третього фільму почнеться відразу після закінчення подій сиквела.

 
На зйомках «Плану втечі 2»

Крім участі в новому бойовику, Сільвестр Сталлоне займається судовою тяганиною зі студією Warner. Актор вважає, що компанія навмисно приховала доходи від фільму «Руйнівник». Картина вийшла в 1993 році і зібрала в світовому прокаті 159 млн, а також добре показала себе на відео.

Сталлоне має намір покласти край нечесній бухгалтерській практиці, що існує на Warner, і хоче захистити від неї всіх акторів. Згідно з позовом, актор отримав 15% від зборів фільму, коли ті перевалили за 125 млн доларів. Якби «Руйнівник» зібрав більше 200 мільйонів, його відсоток збільшився б до 17,5%, а при зборах в 250 мільйонів - до 20% від суми зборів. Але, за даними Warner, фільм не тільки не окупився, але і виявився збитковим - такі особливості голлівудської бухгалтерії, здатної зробити збитковим навіть «Титанік».

 
«Руйнівник» став каменем спотикання

Згідно з позовом, Сталлоне не отримав свій відсоток, а коли його агент в 2014-му зміг достукатися з цим питанням до студії, то йому прислали папір з твердженням про збитковість фільму. Сталлоне зробив другий запит, у відповідь на який прийшла сума в 2,8 млн доларів без всяких пояснень.

Тепер свої відсотки актор має намір отримати через суд.

 
Джерело: deadline.comhollywoodreporter.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####