12
БЕР
2015

Тім Бертон зніме фільм про літаюче слоненя

Тім Бертон зніме фільм про літаюче слоненя
 
«Попелюшка» Кеннета Брани ще тільки починає свій хід по світу, але вже зрозуміло, що класичні екранізації казок точно так само популярні, як і переосмислення здається нещодавньої «Чаклунки».

«Дамбо» вийшов у жовтні 1941 року. Це четвертий повнометражний анімаційний фільм студії Волта Діснея, але при цьому найкоротший (хронометраж мультфільму складає всього 64 хвилини). «Дамбо» повинен був залатати діри в бюджеті студії після фінансових втрат мультфільму «Фантазія», який вийшов 1940 року.

 
Кадр з мультфільму «Дамбо»

Прізвище Дамбо (Дурник) отримує цирковий слоненя Джамбо, у якого були надзвичайно великі вуха. Оберігаючи синочка від насмішок глядачів, мати слоненяти нападає на дресирувальника і опиняється в клітці. Дамбо поступово стає ізгоєм, а його єдиним другом залишається мишеня Тімоті. Після деяких подій слоненя переконується, що вміє літати, і, повернувшись в цирк, перетворюється на його головну зірку.

 

Спочатку Волт Дісней планував зробити з «Дамбо» короткометражку, але в підсумку глава студії зважився на повний метр. У той час студія переживала серйозну кризу через що почалася в Європі війни, яка не дозволила окупитися мультфільмам «Піноккіо» та «Фантазія». У підсумку мультфільм вийшов спрощеним, не настільки деталізованим, як його попередники.

Сценарій кіноверсії «Дамбо» написав Ерен Крюгер, що працював над фільмами «Дорога на Арлінгтон», «Крик 3» і «Дзвінок». Мабуть, найвідомішим проектом, до якого доклав руку сценарист, є «Трансформери».

 
На фото: Ерен Крюгер

Тім Бертон зараз працює над екранізацією роману «Дім дивних дітей» і неодноразово заявляв, що не проти зняти сиквел «Бітлджуса». Цікаво, що режисер відмовився від постановки «Аліси в Задзеркаллі», але прийняв пропозицію студії зняти ігрового «Дамбо».

Сучасна кіноверсія «Дамбо» перекаже вже відому історію слоненяти, але додасть ще й історію сім'ї, яка багато в чому буде відображати події в житті Дамбо. Милого слоника, швидше за все, намалюють на комп'ютері. Чи залишиться в кіноверсії марш рожевих слонів, не повідомляється.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####