01
ЖОВ
2014

"ANGRY BIRDS" в кіно!

Оголошено акторський склад анімації "Angry Birds":
Джейсон Судейкіс, Джош Гед, Денні МакБрайт, Білл Хейдер,
Майя Рудольф та Пітер Дінкледж

 
 
ESPOO, Фінландія та КАЛВЕР СІТІ, Каріфорнія, США, 1 жовтня, 2014 – протягом останніх 48 годин фани відомої гри Angry Birds мали змогу знайти сюрприз всередині гри: при жбурлянні 1 мільярду птахів вони відкривали список акторів, які озвучуватимуть нову однойменну повнометражну анімацію, а також мали змогу подивитися ексклюзивне відео до нового фільму Angry Birds.  

Джейсон Судейкіс («Нестерпні боси», «Ми, Міллери») очолить акторський склад в ролі Реда, птаха, що має проблеми з темпераментом. Джош Гед вперше з’явиться в анімації після минулорічного хіта «Крижане Серце» в ролі Чака. Денні МакБрайд («Це Кінець») зіграє невловиму Бомбу. Білл Хейдер (Saturday Night Live, «Мінлива хмарність, часом фрикадельки») приєднався до «свинячого боку», Майя Рудольф («Подружки нареченої») гратиме Матільду, а Пітер Дінкледж («Ігри престолу») виступить в ролі легендарного Всемогутнього Орла.

У другорядних ролях: Кішен-Майкл Кей, Кейт МакКіннон, Тоні Хейл, Іке Барінхольц, Ханібалл Бурес, Крістела Алонцо, Джилліан Белл, Даніел Брукс, номінант премії «Греммі» та музична сенсація Ромео Сантос, а також зірки YouTube Smosh (Іан Ендрю Хекокс та Ентоні Паділья).
Джон Коен, продюсер фільму, говорить: «Я надзвичайно пишаюся нашим акторським складом. У нас не тільки Джейсон, Джош, Денні, Білл Майя та Пітер, яка оживлять наших персонажів, до нас долучилося дуже багато комедійних зірок, які додадуть перцю та іскор нашому проекту. Я дуже радий вітати всіх «на борті»».

Двайт Кейнс, голова маркетингу Sony Pictures, говорить: «Angry Birds має два з половиною мільярди гравців у всьому світі і є одним з тих потужних брендів, що залучають широку аудиторію. Саме тому ми вирішили поділитися цією новиною спочатку з фанами гри. Наші фільммейкери готують неймовірне кіно, і ми знаємо, що фани вже з нетерпінням чекають на те, щоб побачити своїх улюбленців на великому екрані».
«Ми чули, що кінцівки і діалоги є найбільш потужною силою в сучасній анімації, тому ми й зануритися в проект. Не тільки один, а всі наші персонажі матимуть крила й ноги! Окрім свиней, звичайно», - додає Бланка Джуті, голова маркетингу компанії Rovio. 
Даний проект знаменує дебют компанії Rovio у кіно, хоча фани вже бачили щотижневі короткометражні анімації Angry Birds Toons. Rovio презентувала анімаційний серіал минулого року на платформі гри Angry Birds та на деяких телевізійних каналах світу. Успіх короткого метру Angry Birds, який за останні 18 місяців подивилися три мільярди разів,  показує необхідність створення повнометражної анімації

Кіно-реліз Angry Birds призначений на 1 липня 2016 року. Режисери - Фергал Рейлі та Клей Кейтіс. Продюсери: Джон Коен та Кетрін Віндер. Виконавчі продюсери: Мікаель Хед та Девід Мейсел. Сценарій Джона Вітті. Дистриб’ютором виступить  Sony Pictures.