29
КВІ
2017

Хто візьметься за нові «Хроніки Нарнії»?

Джо Джонстон зніме екранізацію роману «Срібне крісло». Студія TriStar Pictures продовжить франшизу, яка забуксувала.

Режисером нового фільму з серії «Хроніки Нарнії» призначений Джо Джонстон, який раніше зняв такі стрічки, як «Джуманджі» і «Перший месник».

 
Джо Джонстон, Кріс Еванс і Г'юго Вівінг на фестивалі Comic-Con

«Джо - прекрасний оповідач, який затишно почуває себе і з найбільшими франшизами, і з дуже особистими драматичними фільмами. Так як історія К. С. Льюїса знакова і епічна, але разом з тим ніжна, особиста і емоційна, то він [для нас] ідеальний вибір, щоб перенести "Срібне крісло" на екран», - заявив продюсер картини Марк Гордон.

Всього цикл Клайва Степлз Льюїса «Хроніки Нарнії» складається з семи книг. Поки були екранізовані три з них. Перші дві картини прокатувала студія Disney, третю - Fox, за четверту ж візьметься Sony.

Якщо перший фільм франшизи «Лев, чаклунка і шафа» зібрав у прокаті 745 млн доларів при бюджеті в 180 мільйонів, то сиквел «Принц Каспіан» користувався меншою популярністю - майже 420 мільйонів зборів при бюджеті в 225 мільйонів.

Триквел «Підкорювач Світанку» 2010 року заробив 415,7 мільйона при бюджеті в 155 мільйонів. Такі результати розчарували Fox, тому проект був заморожений. Через шість років за відродження франшизи вирішила взятися TriStar.

 
Кадр з фільму «Хроніки Нарнії: Підкорювач Світанку»

Наступну книгу циклу, «Срібне крісло», для студії адаптував сценарист «Життя Пі» Девід Магі. За сюжетом героєм роману стає кузен головних героїв Юстес Вред, що вперше з'явився в «Підкорювачі Світанку». В однойменному фільмі його грав Вілл Поултер.

Дата виходу нового фільму поки залишається невідомою.

«Хроніки Нарнії» - одна з найпопулярніших дитячих книжкових серій в світі. Загальний тираж її книг перевищив 100 мільйонів екземплярів.

 
Джерело: variety.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####