13
БЕР
2015

Джонсон і Дорнан вимагають підвищити гонорари

Джонсон і Дорнан вимагають підвищити гонорари
 
«Відтінки» заробили в світовому прокаті понад 500 мільйонів доларів, тоді як Джонсон і Дорнан отримали, як стверджують інсайдери, по 250 000 доларів. Крім цього, акторам покладався відсоток від касових зборів, але молоді зірки воліють підвищити оклад.
 
Кадр з фільму «П'ятдесят відтінків сірого»

Така ситуація не новинка в Голлівуді. Можна згадати, як підвищували собі гонорари зірки серіалу «Друзі» або актори з фільмів франшизи «Сутінки». Дженніфер Лоуренс змогла домогтися істотного збільшення зарплати в «Голодних іграх». Якщо за першу картину актриса отримала 500 тисяч доларів, то вже за другу стрічку з підзаголовком «У вогні» Лоуренс заплатили 10 мільйонів доларів.

 
Кадр з фільму «Сутінки. Сага. Світанок: Частина 2»

Дакота і Джеймі, швидше за все, підписали контракти на участь у всіх трьох фільмах за книгами Е. Л. Джеймс. Зрозуміло, в кожному випадку обговорювалася сума гонорару. Але, враховуючи касові збори першої картини, актори готові йти на конфлікт із студією Universal. Хоча, ймовірно, ніякого конфлікту не буде, а Джонсон і Дорнан отримають свої семизначні зарплати.
 
На фото: Дакота Джонсон та Джеймі Дорнан 

Другий фільм трилогії «П'ятдесят відтінків сірого» і так відчуває проблеми. Сценаристка Келлі Марсел і режисер Сем Тейлор-Джонсон вже не причетні до роботи над проектом. Автор книг Е. Л. Джеймс вимагає повного творчого контролю і хоче сама написати сценарій. Ходили чутки, що Джеймі Дорнан хоче вийти з проекту, оскільки його дружині не подобається, як до чоловіка відносяться прихильниці.

Поки немає ні сценарію, ні режисера, Джонсон і Дорнан можуть приймати пропозиції від інших студій. Зйомки продовження «Відтінків» призначені на початок 2016-го, а реліз відбудеться в 2017-му.

 
Кадр з фільму «П'ятдесят відтінків сірого»

Продюсер фільму Дена Брунетті від коментарів про гонорари відмовляється, але стверджує, що має намір тримати бюджет в межах 40 мільйонів доларів. «Ми знали, що своїм фільмом перетворимо акторів у зірок. Тепер у них з'явилася можливість заробити в інших фільмах. Упевнений, пропозиціями вони не обділені», - вважає Брунетті.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####