09
ТРА
2017

«Хеллбой» буде перезапущений

Ніл Маршалл зніме фільм з рейтингом R за коміксами Майка Міньоли.

Гільєрмо дель Торо, який зняв два фільми серії «Хеллбой», більше не займе режисерське крісло екранізації коміксів Майка Міньоли. Однак це не означає, що Хеллбой зникне з екранів. Студія Millennium веде переговори з продюсерами Лоуренсом Гордоном і Ллойдом Левіном щодо нового фільму, який перезапустить франшизу.

 
«Хеллбой»

Режисером нової картини про диявола на службі закону стане Ніл Маршалл, який працював над серіалами «Гра престолів», «Край "Дикий Захід"» і «Ганнібал». У проекту вже є назва - «Хеллбой: Відродження кривавої королеви» (Hellboy: Rise of the Blood Queen). Над сценарієм працювали творець Хеллбоя Майк Міньола, Ендрю Косбі («Еврика») і Крістофер Голден.

Головну роль може зіграти Девід Харбор, відомий за серіалом «Дивні Дива». Харбору пророкували роль Кейбла в сиквелі блокбастера «Дедпул», однак акторові надійшла привабливіша пропозиція. Актора можна було побачити у фільмах «Патруль», «Праведник», «Чорна меса», але він завжди знаходився на других ролях.

 
Девід Харбор в серіалі «Дивні Дива»

Міньола створив Хеллбоя в 1993 році. Комікс про нього став одним з найпопулярніших серед незалежних видань. Демона, викликаного з пекла, виховує професор, який працює на організацію, що займається розслідуванням паранормальних справ.

Перша екранізація коміксу вийшла в 2004 році. Картина студії Sony з бюджетом в 66 млн доларів не дотягла до 100 млн в світовому прокаті, але режисер Гільєрмо дель Торо зміг заручитися підтримкою студії Universal і зняти сиквел. «Хеллбой 2: Золота армія» коштував 85 мільйонів, а в прокаті заробив вже 160 мільйонів. Можливо, картина отримала б більше, але через тиждень в США почався прокат фільму «Темний лицар», що неабияк підкосило «Хеллбоя».

 
«Хеллбой 2: Золота армія»

Обидві картини дель Торо отримали статус культових, а режисер постійно відповідав на питання про третій фільм. На жаль, для реалізації бачення режисера був потрібний великий бюджет, на що жодна студія піти не могла. У підсумку продюсери Левін і Гордон, які володіють правами на Хеллбоя, зважилися на перезапуск проекту.
 
Джерело: hollywoodreporter.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####