15
ТРА
2017

Чи знаєте ви, що...?

Відкриваємо таємниці, як Голлівуд заробляє на «3D» форматі.

З кожним роком все більше і більше голлівудських блокбастерів отримують мільярдні касові збори, і вагомою причиною для цього є приставка «3D» у назві фільму. Проте чи знаєте ви, що у 2017 році справжня технологія «3D» є тільки у одному фільмі!
 
На фото: приклад 3D формату анагліф

Більшість з сучасних фільмів «прикидаються» об'ємними, адже стають ними шляхом конфертації 2D фільмів в 3D на стадії пост-продакшну фільму. Творці фільмів стверджують, що конвертують стрічки у 3D зараз так само якісно, як і реальна зйомка 3D формату двома камерами. Проте є межа того, що можливо створити на пост-продакшні. Якщо у вас є матеріал знятий однією камерою для «одного ока», то ви фізично не зможете розбити матеріал для двох очей, що і є принципом роботи об'ємного 3D.

Отож, як не дивно, цього року спражнє 3D глядач може побачити виключно у блокбастері від Майкла Бея - «Трансформери: Останній лицар»
 
 

Нажаль, з кожним роком фільмів у справжньому 3D стає дедалі менше. Ознайомитись з списком фільмів минулих років знятих у 3D ви зможете за посиланням realorfake3d.com, а прем'єра фільму «Трансформери: Останній лицар» вже 22 червня! Оцініть фільм у IMAX 3D :)
 
#####