15
БЕР
2015

Х'ю Джекман: «Фільми повинні викликати емоції»

Х'ю Джекман: «Фільми повинні викликати емоції»
 
Чим викликана нелюбов Вашого героя до штанів?

Його зовнішній вигляд був заснований на концепт-арті, який мені прислав Ніл. Я не міг стримати сміху, коли вперше побачив цей малюнок. Цей стиль одягу ідеально розкриває характер Вінсента, який любить нагадувати людям про те, що йому доводилося бути в бою. Зараз його оточують інженери і вчені, а тому він хоче, щоб усі навколо знали про його військове минуле. Думаю, до церкви він ходить все-таки в брюках, але кольору хакі. Я б порівняв його з героєм Рікі Джервейс з «Офісу», який був абсолютно впевнений у своїй крутизні. Мені припала до вподоби і зачіска Вінсента. Його зовсім не бентежить той факт, що маллети, шорти і довгі шкарпетки давно вийшли з моди.
 
Х'ю Джекман у фільмі «Робот Чаппі»

Кілька Ваших останніх проектів пов'язані з роботами. Вам цікава ця тематика?

У дитинстві я роботами не надто цікавився, але свого часу мені дуже сподобався «Сталевий гігант». Зараз я став захоплюватися сучасними технологіями, тому що вони відкривають нам масу нових можливостей. Всі останні гаджети я, звичайно, не скуповую, але якщо одного разу випустять безпілотний автомобіль, то я напевно стану одним з перших, хто його придбає.

Чи не лякає Вас ідея створення штучного інтелекту?

Боюся, що в процесі його створення буде зроблено багато помилок. Штучний інтелект дає величезні можливості для використання в благих цілях, але при цьому вкрай великий ризик того, що справа вийде з-під контролю. Над цим питанням треба добре подумати. Саме це і відрізняє Ніла від багатьох його колег. Його фільми можуть бути справжнім видовищем, але при цьому піднімати серйозні філософські питання.
 
Х'ю Джекман на прем'єрі фільму «Робот Чаппі»

Вас рідко можна побачити в ролях лиходіїв ...

Одного разу я грав Гастона в мюзиклі «Красуня і чудовисько». Його цілком можна назвати поганим хлопцем. У великому кіно я вже зображував лиходія в картині «Список контактів», але боюся, що багато глядачів не чули про цю мою роботу.
 
На фото: Х'ю Джекман
 
Нещодавно Ніл був призначений режисером нового фільму франшизи «Чужий». Чи впорається він з цією роботою?

Я розумію, чому Рідлі Скотт шукав в наступники людину начебто Ніла, який зуміє зберегти свій власний стиль, а не стане знімати копію оригінального фільму. Бломкампа можна назвати справжнім фанатом цього всесвіту. Бачили б ви його обличчя в той момент, коли на знімальному майданчику з'явилася Сігурні Вівер ...

Як Вам працювалося з Сігурні?

Ця велика актриса трудиться з повною віддачею як під час репетицій, так і на знімальному майданчику. На мене завжди справляє враження робоча етика справжніх ікон кінематографа. На їхньому прикладі я можу пояснити своїм дітям, що талант грає в успіху лише невелику роль, а інше робить важка праця.
 
Х'ю Джекман і Сігурні Вівер у фільмі «Робот Чаппі»

Чи не здається Вам, що глядачі занадто часто забувають про це?

Така ситуація спостерігається повсюдно. Вболівальники дивляться на Роналду і Мессі з думкою про те, що їхні успіхи на футбольному полі викликані виключно талантом. Багато хто навіть не замислюється, що за ними стоять довгі години наполегливих тренувань. Ні в одному виді діяльності неможливо досягти такого видатного рівня без щоденної роботи.

У 2016 році студія 20th Century Fox представить глядачам одразу три нові фільми про Людей Ікс. Чи задоволені Ви тим, як розростається цей всесвіт?

Багато в чому саме завдяки компанії Fox фільми за коміксами придбали нинішню популярність. У момент виходу на екрани перших «Людей Ікс» жанру супергеройського блокбастера просто не існувало. Тільки після успіху пари таких фільмів студійні боси стали давати екранізаціям коміксів зелене світло. Зараз Marvel служить прекрасним прикладом того, як можна грамотно будувати кіновсесвіт. Цікаво дізнатися, наскільки довго публіка буде зберігати інтерес до цього жанру. Мені здається, що люди вважають за краще дивитися хороше кіно, а в даний момент супергеройські проекти можна сміливо віднести до цієї категорії. Якщо кінокомпаніям вдасться і далі знімати якісні картини, то глядачі будуть ними цікавитися. У студій в запасі ще достатньо матеріалу для того, щоб розвивати свої всесвіти.
 
Х'ю Джекман у ролі Росомахи

Чи раді Ви можливості час від часу повертатися до ролі Росомахи?

Я щасливий, що мені випала честь дати нове життя цього героя. На старті розвитку франшизи ніхто з моїх колег не міг бути впевнений в тому, що нам випаде шанс з'являтися на екранах протягом довгих років. Тільки при роботі над тріквелом я остаточно усвідомив, наскільки мені пощастило. Роль Росомахи відкрила для мене багато дверей, давши можливість брати участь в безлічі цікавих проектів. Не думаю, що без «Людей Ікс» я б зміг співпрацювати з видатними фільммейкерами.

Одним з них був Даррен Аронофскі ... З чим була пов'язана критика на адресу «Фонтану»?

Даррен чудово розумів, що він знімає суперечливий фільм. На мій погляд, нам вдалося створити відмінну картину, якою я дуже пишаюся. Я готувався до зйомок у «Фонтані» майже рік, займаючись тайцзицюань і йогою. Ця красива історія змінила мій світогляд, а тому у мене немає ніякого жалю з приводу цього фільму. Під час прем'єри у Венеції деякі глядачі почали нас освистувати, а потім розгорнулася справжня кулачна бійка між прихильниками і противниками стрічки. Я сказав Даррену: «Вибач, що тобі довелося стати свідком цього». А він відповів: «Ти жартуєш? Це найкращий комплімент, на який я коли-небудь міг розраховувати».
 
Х'ю Джекман у фільмі «Фонтан»

Ви теж вважаєте, що полярні думки йдуть фільмам тільки на користь?

Нікому не хочеться бути освистаним за комедію, але фільми про сенс життя просто приречені на отримання протилежних оцінок. На мій погляд, немає нічого поганого в тому, що фільм може здобути як позитивну, так і негативну реакцію публіки. Всі актори і режисери мріють про те, щоб їхня робота викликала у людей емоції.
 
Джерело: lostfilm.info
Переклад: kinobox.in.ua
#####