31
ТРА
2017

Перша серія мультфільму «Козаки. Навколо світу» готова!

«Українська студія анімаційних фільмів» завершила знімальний період першої серії нового анімаційного серіалу «Козаки. Навколо світу».
 
Кадр з мультфільму «Козаки. Навколо світу»

У цьому циклі три легендарних героя – Тур, Грай та Око – подорожують світом: в Австралію, Індію й Америку. Одне із завдань анімаційного серіалу – донести глядачам 4-12 років український наратив і познайомити їх з різними країнами в розважальній формі.
 
Режисером серіалу виступила Марина Медведь. Пісня гурту «КOZAK SYSTEM» під назвою «Козак містом йшов» стала одним із саундтреків мультфільму.

Вперше запорізькі козаки силач Тур, здоровань Грай і коротун Око з’явилися на екрані в 1967 році, їх створили режисер Володимир Дахно і художник-постановник Едуард Кирич на студії «Київнаукфільм». Едуард Кирич працює і над нинішнім серіалом. За п’ятдесят років було створено 10 циклів про трьох українських козаків.
 
Кадр з мультфільму «Козаки. Навколо світу»

Анімаційний серіал «Козаки. Навколо світу» став переможцем 4-го конкурсного відбору Держкіно і розробляється за його підтримки. Загальний хронометраж мультфільму – 39 хвилин, 3 епізоди по 13 хвилин. Прем’єра відбудеться наприкінці 2017 року.
   
#####