18
БЕР
2015

Графиня Баторі надихнула Ніколаса Віндінга Рефна

Графиня Баторі надихнула Ніколаса Віндінга Рефна
 
Нагадаємо, що кривава графиня жила в Угорщині XVI століття і славилася своєю пристрастю до тортур і вбивств селянських дівчаток. Але дія фільму лауреата Каннського фестивалю розгорнеться в Лос-Анджелесі в наші дні. Про деталі сюжету відомо мало, але суть проекту можна зрозуміти вже зараз.

Актриса Лів Корфіксен (і за сумісництвом дружина Ніколаса) нещодавно розповіла, що її чоловік, працюючи над сценарієм, надихався історією графині Баторі, яка приймала ванни з крові незайманих, щоб залишатися молодою. Також джерелами натхнення Рефна значаться драма «Вижити» і чорна комедія «Убивчі красуні».

 
На фото: Ніколас Віндінг Рефн та Лів Корфіксен

«Він завжди хотів зняти хоррор, - говорить Лів. - Те ж саме було з "Вальгаллою" про вікінгів. Він носиться з ідеєю років десять, перш ніж втілить її, тому мені здається, що тут така ж історія. Щоб зняти інший фільм, йому потрібно розправитися з давньою ідеєю. Може, це якось пов'язано з духовним началом, але я не впевнена».

«Неоновий демон» - це, згідно сайту What Culture, історія кількох супермоделей, які у своїх спробах красиво виглядати здатні на абсолютно жахливі речі - від вуду до канібалізму.

Останній фільм Ніколаса Віндінга Рефна, тріп-трилер «Тільки Бог простить» засвистали в Каннах, де в 2011 році датчанин отримав приз за режисуру картини «Драйв».

 
На зйомках фільму «Тільки Бог простить»
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####