20
БЕР
2015

Ангела Меркель отримає кінобіографію

Ангела Меркель отримає кінобіографію

Сценарій написав журналіст і автор двох книг про Меркель Дірк Курбьювайт. Продюсер Валід Накшбанді з AVE каже: «Вона харизматична і добре відома. Вона видатна жінка. Пора зняти про неї фільм для глядачів у всьому світі».

Проект є копродукцією кількох країн, але, швидше за все, буде знято німецькою мовою, а Меркель, ймовірно, зіграє німецька актриса. «Проте фільм викликав інтерес у багатьох країнах, так що це ще неточно», - говорить Накшбанді щодо кастингу. Цілком можливо, що Ангелу Меркель зіграє всесвітньо відома зірка.
 
Воскова фігура Ангели Меркель в музеї мадам Тюссо

Курбьювайт називає Меркель найбільш цікавим політиком сучасності: «Я багато років стежу за її роботою, іноді критикую її, але чарівність не пропадає».

Конкретики про фільм мало. Очікується, що він розповість як про політичну кар'єру, так і про особисте життя Ангели Меркель. Вона народилася в 1954 році в Гамбурзі в сім'ї пастора. У 1970-х вчилася в Лейпцигу на фізичному факультеті місцевого університету. Диплом захистила на відмінно. У 1980-х працювала в Центральному інституті фізичної хімії при Академії наук НДР, де почала брати активну участь у політичному житті.


22 листопада 2005 Ангела Меркель була обрана на пост федерального канцлера ФРН, отримавши 397 з 611 голосів депутатів бундестагу 16-го скликання. Вона стала першою жінкою - федеральним канцлером і одночасно в свій 51 рік наймолодшим федеральним канцлером за всю історію ФРН.
 
На фото: Ангела Меркель

Реліз фільму очікується в 2017 році, до виборів у Німеччині.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####