20
БЕР
2015

Ще один фільм Террі Гілліама стане серіалом

Ще один фільм Террі Гілліама стане серіалом
 
«Брати Грімм» вийшли в 2005 році. Головні ролі зіграли Метт Деймон і Хіт Леджер. У Гілліама брати Грімм - шахраї, які подорожують по окупованій французами Німеччині початку XIX століття. У певний момент брати стикаються з справжнім казковим прокляттям, здолати яке можна тільки хоробрістю, забувши про псевдоекзорцізм.
 
Кадр з фільму «Брати Грімм»

У лютому 2001 року Ерен Крюгер продав сценарій «Братів» студії MGM, але, коли до проекту був приписаний Террі Гілліам, він разом з Тоні Грізоні переписав текст. Гільдія сценаристів відмовилася визнавати їх роботу, тому в титрах фільму значиться тільки ім'я Крюгера.

Під час зйомок у Гілліама зіпсувалися відносини з братами Вайнштейн, чия компанія Dimension Films володіла правами на прокат. «Я звик обходитися зі студійними чиновниками як тиран і деспот, але Вайнштейни обійшлися зі мною як тирани і деспоти», - говорив згодом режисер. У підсумку «Брати Грімм» вийшли майже на 10 місяців пізніше запланованого терміну, зібрали в прокаті трохи більше 105 мільйонів, не окупивши витрати, що склали 88 мільйонів.

 
Кадр з фільму «Брати Грімм»

Тепер Miramax (до якої належала Dimension Films) перебирає свій каталог з метою знайти підходящі для переробки проекти, і Ерен Крюгер отримав замовлення на розробку серіалу по «Братам Грімм». «Оригінальні історії братів не для слабкодухих, і мені належить створити серіал, який відобразить їх випереджаючий час, моторошний і захоплюючий дух», - каже сценарист.
 
Метт Деймон, Хіт Леджер і Террі Гіллам на зйомках «Братів Грімм»

Відзначимо, що на каналі NBC з 2011 року існує серіал «Грімм», де герої є нащадками братів і борються зі злом, проникаючим в світ з казок.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####