22
БЕР
2015

10 найбільш провокаційних проектів Голлівуду

10 найбільш провокаційних проектів Голлівуду

1. «Зв'язок»
Перед тим, як взятися за трилогію «Матриця», Лана та Енді Вачовскі встановили «Зв'язок», створивши кримінальну драму про одностатеве парі, що розробила хитромудрий план. Дві жінки хочуть привласнити мільйони, що належать убитому мафіозі. Головні ролі виконують Дженніфер Тіллі 
і Джина Гершон. Фільм високо оцінили за реалістичне зображення лесбійського кохання.
 

 
2. «Хлоя»
Головну роль у цьому еротичному трилері виконує Джуліанна Мур (
«Сьомий син»). Вона підозрює свого чоловіка (Ліам Нісон) в зраді. Щоб переконатися у своїх здогадах, головна героїня наймає дівчину за викликом (Аманда Сейфред), але між чоловіком і юною спокусницею спалахують почуття.
 

3. «З широко закритими очима»
Фільм є вільною екранізацією новели «Dream story» Артура Шнітцлера, написаної в 1926 році. Картина знята Стенлі Кубриком і розповідає історію доктора Вільяма Хартфорда (Том Круз), одержимого ідеєю змінити дружині після того, як та зізналася йому у своїх фантазіях про секс з іншим чоловіком. У фільмі присутні дивні ритуали і оргії, сексуальна символіка і, звичайно ж, безліч венеціанських масок.

 

4. «Лоліта»
Джеремі Айронс грає викладача французької літератури, який одружується на своїй квартирній господині (Мелані Гріффіт) з метою спокусити її доньку-підлітка Лоліту (Домінік Суейн). Це не перша екранізація однойменного роману Володимира Набокова: в 1962 році за «Лоліту» брався Стенлі Кубрик.

 

5. «Стриптиз»
Цей фільм став щасливим володарем «Золотої малини» в відразу декількох номінаціях. Демі Мур постає тут в ролі матері-одиначки, яка береться за виконання еротичних танців, щоб забезпечувати свою дочку. Але коли вона зустріла конгресмена Девіда Дилбек (Берт Рейнолдс), все пішло шкереберть.

 

6. «Дев'ять з половиною тижнів»
Міккі Рурк грає тут ділка з Уолл-Стріт, а Кім Бейсінгер - розведену співробітницю картинної галереї. Букетно-цукерковий період тривав недовго: незабаром в інтимне життя героїв додалися нотки садо-мазохізму, після чого героїню чекало емоційне потрясіння.

 

7. «І твою маму теж»
Двоє підлітків захотіли пригод і вирушили в дорогу. Обом вдається зав'язати близькі стосунки з однією і тією ж жінкою, яка значно старше їх. Фільм, знятий Альфонсо Куароном іспанською мовою, неодноразово піддавався критиці за сцени юнацького сексу.

 

8. «Море любові»
Детективи з Нью-Йорка Френк Келлер (Аль Пачіно) і Шерман Тоуі (Джон Гудман) ловлять злочинця, який вбиває людей, які відповідають на римовані оголошення з розділу «Знайомства» в газеті. Келлер зав'язує відносини з підозрюваною (Еллен Баркін), в результаті чого справа стає ще більш заплутаною і опиняється на межі провалу.

 

9. «Останнє танго в Парижі»
Герої Марлона Брандо та Марії Шнайдер - двоє закоханих, які зустрілися в Парижі. Між ними спалахує пристрасть. Між тим, ніхто з героїв не бажає відкривати іншому своє ім'я. Фільм Бернардо Бертолуччі, який отримав дві номінації на «Оскар», викликав багато суперечливих відгуків. В основному вони стосувалися відвертої сцени з маслом.

 

10. «Німфоманка»
Драма в двох частинах, створена Ларсом фон Трієром, може похвалитися зоряним акторським складом (Шарлотта Генсбур, Стеллан Скарсгард, Шайа ЛаБаф, Крістіан Слейтер, Умою Турман, Віллем Дефо, Конні Нільсен і Джеймі Белл). У центрі сюжету - жінка на ім'я Джо, яка вважає себе німфоманкою. Героїня розповідає про своє бурхливе минуле людині, яка врятувала її. Фільм викликав галас ще задовго до того, як він вийшов на екрани. Приміром, одна з французьких газет написала в серпні 2012 року, що всі сексуальні сцени у фільмі були зняті без дублерів.

 

Джерело: lostfilm.info
Переклад: kinobox.in.ua
#####