07
ЛИП
2017

«Фантастичні звірі»: чи буде молодий Дамблдор геєм?

На цьому тижні стартували зйомки другої з п'яти запланованих частин епічного фентезі «Фантастичні звірі і де їх шукати». Паралельно студія Warner випустила офіційний синопсис сиквела, який ми розповідали раніше.

У ньому сказано, що злий маг Гріндевальд (Джонні Депп), зробивши втечу із в'язниці, збирає своїх послідовників і соратників, щоб нанести черговий удар. Зупинити його може тільки добрий чарівник Албус Дамблдор, який колись припадав Гріндевальду близьким другом.
 
Майкл Гембон в ролі Албуса Дамблдора у фільмі «Гаррі Поттер і Орден Фенікса»

Щоб приборкати лиходія, Дамблдору потрібна допомога магозоолога Ньюта Скамандера, якому одного разу вже вдалося перешкодити підступним планам Гріндевальда. Нова пригода возз'єднує Скамандера з Тіною (Кетрін Вотерстон), Квіні (Елісон Судол) та Яковом (Ден Фоглер). Однак їхня місія буде ще небезпечнішою, а світ чарівників стане ще більш роз'єднаним і похмурим.

Також у другому фільмі повинна з'явитися героїня Зої Кравіц, чарівниця Лета Лестранж, фотографію якої ми бачили в першій частині (вона вчилася в Гоґвортсі на одному курсі з Ньютом, і у них були романтичні стосунки).

Ще в 2007 році, під час прес-туру на підтримку виходу заключної книги поттеріани, Джоан Ролінг побіжно згадала, що професор Дамблдор дотримується нетрадиційної сексуальної орієнтації, тобто є геєм. Хоча ні в книгах про Гаррі Поттера, ні в екранізаціях жодного разу не йшлося про це прямо. І це замовчування свого часу образило і розчарувало ЛГБТ-спільноту.

Тепер же, коли ми побачимо Албуса молодим, у розквіті сил (його, нагадаємо, зіграє Джуд Лоу), цілком ймовірно, Ролінг буде набагато сміливішою і зробить на сексуальну орієнтацію цього персонажа помітний акцент. Ось що письменниця сказала на одній з прес-конференцій в підтримку першого фільму франшизи «Фантастичні звірі»:

«Незабаром ви побачите Дамблдора молодою і дуже стурбованою людиною. Адже він далеко не завжди був мудрецем ... Ми застанемо його в той непростий період життя, коли формувалася його сексуальність».

 
«Фантастичні звірі і де їх шукати»

Тобто, швидше за все, Джуд Лоу в сиквелі «Фантастичних звірів» дійсно буде грати відвертого гея, і, можливо, їх тісна дружба з Гріндевальдом якраз і носила сексуальний характер. І тим драматичніше, звичайно ж, буде їх подальше протистояння. Більш того, Ролінг охарактеризувала знайомство Албуса з Гріндевальдом як «найбільшу трагедію» його життя. А це означає, що закоханість або навіть любов Дамблдора, мабуть, була без відповіді і прирекла його на страждання і подальші десятиліття самотньої безшлюбності.

Нагадаємо, «Фантастичні звірі і де їх шукати 2» вийдуть на екрани 15 листопада 2018 року.

Також відзначимо, що в останні роки сімейні голлівудські фільми активно включають в сюжет гей-персонажів. Так, наприклад, гомосексуалістом виявився Хікару Сулу з «Стартрека», а також вірний посіпака Гастона Лефу в діснеївській казці «Красуня і чудовисько».

 
Джерело: okino.ua
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####