29
ЛИП
2017

Кінець 3D та проблема у «Аватара»

Мережа американських кінотеатрів IMAX оголосила про значне скорочення сеансів фільмів у 3D та перевагу фільмів у форматі без використання окулярів.
 

Генеральний директор IMAX Річард Гелфонд повідомив, що їх зали будуть показувати більше двомірних версій голлівудского фільмів, оскільки американський глядач віддає перевагу дивитися звичайне кіно. Формат 3D все менш популярний серед відвідувачів IMAX - такий висновок був зроблений після аналізу аудиторії залів.

При цьому фільми, зняті на камери IMAX, як «Дюнкерк» Крістофера Нолана, отримають подовжений прокат.

Американські зали IMAX будуть показувати «Той, що біжить по лезу 2049» тільки в 2D. Фільм не знято особливими камерами, але він, швидше за все, буде набагато краще сприйматися на великому екрані без необхідності надягати окуляри.

Також тенденція спаду очевидна і серед кінорежисерів. Так брати Руссо, що займаються постановкою фільмів «Месники 3» та «Месники 4» використовуватимуть цифрову камеру IMAX Arri 2D для зйомок повних двох фільмів. Таким чином ці фільми стануть першими, що повністю зняті на IMAX камери та їх ексклюзивні співвідношення сторін.

Проблемна ситуація передбачається для історії
«Аватару» Джеймса Кемерона. Адже на момент виходу наступної частини - глядач може цілком втратити цікавість до 3D технологій у яких він колись створив прорив.
 
Джерело: hollywoodreporter.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####