25
СЕР
2017

Кемерон розкритикував «Диво-жінку» і отримав відпір!

Режисер Петті Дженкінс жорстко відповіла на його слова.
 
На фото: Джеймс Кемерон

В інтерв'ю Джеймс Кемерон прокоментував вихід фільму «Диво-жінка», який супроводжувався сплеском позитивних емоцій глядачів і критиків. «Все це самовдоволене схвалення, яке Голлівуд влаштував навколо «Диво-жінки», абсолютно безглуздо, - сказав режисер. - Персонаж - ікона об'єктивації, так що фільм цей всього лише черговий результат чоловічої діяльності в Голлівуді. Мені сподобався фільм, але це крок назад. Сара Коннор була класичною красунею. Вона була сильною, зі своїми проблемами. Вона була поганою матір'ю, але своєю мужністю заслужила повагу глядачів. І для мене перевага персонажів на кшталт Сари очевидна. Половина глядачів «Термінатора 2» були жінками!»

На питання про те, чому Голлівуд так важко показує справді сильних жінок, Кемерон не зміг відповісти. «Я навіть не знаю. У Голлівуді багато жінок на керівних посадах, що впливають на виробництво фільмів. Тобто ... Ні, я не можу пояснити. Скільки можна показувати одне і те ж? Я ніби б'юся головою об стіну». Режисер також заявив: «Є один мінус у відносинах з сильними, незалежними жінками: в результаті ти їм просто не потрібен».

Слова Кемерона жваво почали обговорювати в соціальних мережах. Зрозуміло, це не пройшло повз постановниці «Диво-жінки» - Петті Дженкінс, що написала наступний текст:

 
На фото: Галь Гадот і Петті Дженкінс

«Не дивно, що Джеймс Кемерон не може зрозуміти, що означає «Диво-жінка» для всього світу. Може, він і прекрасний режисер, але він чоловік. Сильні жінки прекрасні. Я дуже вдячна йому за підтримку мого фільму «Монстр». Але якщо жінкам необхідно бути крутими, важкими і проблематичними, щоб бути сильними, якщо нам відмовлено в праві бути різноплановими, якщо героїня не може бути зразком для жінок тільки тому, що вона красива і приваблива, то ми до сих пір тупцюємо на місці. Я вважаю, що жінки можуть і повинні бути різноманітними, як і головні герої-чоловіки. Не існує ідеального шаблону для зображення сильної жінки. І безліч жінок, завдяки яким фільм став хітом, в стані самі вибрати для себе ікону прогресу».
 
Джерело: theguardian.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####