19
ВЕР
2017

​Фільм Анджеліни Джолі висунули на «Оскар» від Камбоджі!

Стрічка «Спочатку вони вбили мого батька» буде боротися за можливість потрапити в список оскарівських номінантів.
 
Фото зі зйомок фільму «Спочатку вони вбили мого батька»

Картина претендує на місце в категорії «Кращий фільм іноземною мовою».

Незважаючи на те, що в створенні і фінансуванні проекту брала участь американська виробнича компанія, що належить Анджеліні Джолі, на «Оскарі» її стрічка «Спочатку вони вбили мого батька» все ж буде представляти Камбоджу, так як вона знята на мові саме цієї країни.

В основу фільму лягла однойменна книга мемуарів, написана Лун Ун. Вона давно живе в США, але перші роки провела в Камбоджі. Дитинство Лун Ун проходило у роки правління червоних кхмерів, які влаштували в країні багаторічний геноцид місцевого населення.

Прем'єра фільму «Спочатку вони вбили мого батька» пройшла на фестивалі в Теллурайде. Стрічка була схвально прийнята критиками (рейтинг на сайті Rotten Tomatoes - 87%). Права на прокат стрічки належать стрімінг-сервісу Netflix.

 
Фото зі зйомок фільму «Спочатку вони вбили мого батька»

Зарубіжні стрічки, які претендують на те, щоб потрапити в категорію «Кращий фільм іноземною мовою», визначаються національними оскарівськими комітетами. Наприклад, Швеція висунула на здобуття статуетки Американської кіноакадемії картину «Квадрат». Своїх претендентів зараз поступово називають інші країни. Від України за нагороду має поборотись стрічка «Рівень чорного».
 
Джерело: deadline.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####