09
ЛИС
2017

У монстрів Universal - проблеми!

Студія Universal планує перебудувати «Темний всесвіт» класичних кіномонстрів.
В травнем 2017 році Universal оголосила плани по створенню власного загального кіновсесвіту, де зможуть зустрітися знайомі монстри, на зразок Людини-невидимки і Вовкулаки та інших. «Мумія» Тома Круза повинна була покласти початок для так званого «Темного всесвіту», але тепер доля масштабного проекту під загрозою, осткільки Алекс Куртцман і Кріс Морган, які відповідали за розвиток франшизи, покинули студію.

У Алекса Куртцмана був контракт з Universal, який закінчився у вересні. Тепер сценарист фільмів «Трансфомери» і «Зоряний шлях» планує зосередитися на телебаченні і продовжить співпрацювати з каналом CBS.

Кріс Морган, в свою чергу, повертається до франшизи «Форсаж». Сценарист брав участь в роботі над усіма фільмами серії, починаючи з третьої частини. Зараз Морган пише сценарій спін-оффу з Двейн Джонсоном і Джейсоном Стейтемом.

Декілька днів тому студія заморозила виробництво картини Білла Кондона «Наречена Франкенштейна», яка повинна була продовжити «Темний всесвіт», через проблеми зі сценарієм.

 
Акторський склад «Темного всесвіту» (Расел Кроу, Хав'єр Бардем, Том Круз, Джонні Депп, Софія Бутелла)

Прокатні показники «Мумії» Алекса Куртцман зіграли ключову роль у можливому закритті «Темного всесвіту», вважають експерти. При орієнтовному бюджеті в 125 млн. доларів картина заробила в прокаті тільки 409 мільйонів. Якщо додати до бюджету витрати на маркетинг, то фільму ледь вдалося окупитись.

Зараз Universal розглядає інші варіанти розвитку. Так, студія планує запропонувати проекти різним продюсерам і режисерам, які будуть створювати самостійні картини, що не поєднані у загальний всесвіт.

 
Джерело: hollywoodreporter.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####