09
ЛИС
2017

Продюсери «Того, хто біжить по лезу 2049» втратять $80 млн

Продовження культової фантастики Рідлі Скотта показало в прокаті невтішні результати.

Компанія Alcon Entertainment і інші інвестори «Того, хто біжить по лезу 2049» можуть понести втрати в розмірі 80 мільйонів доларів. Офіційний бюджет картини, без урахування витрат на маркетинг, становить 155 млн доларів. Щоб окупитися, сиквел фантастики Рідлі Скотта мав заробити як мінімум 310 млн доларів, але з моменту виходу в прокат на початку жовтня 2017-го, фільм зібрав усього 241 млн доларів.

Якщо враховувати витрати на просування «Того, хто біжить», то сиквелу було потрібно зібрати понад 400 мільйонів, щоб вийти в нуль. На даний момент ця цифра здається недосяжною.

 
Кадр з фільму «Той, хто біжить по лезу 2049»

З усіх інвесторів найменші втрати понесе Sony. Ще на стадії виробництва, студія уклала контракт, по умовам якого відмовилася брати відсоток від фінальних зборів. Натомість Sony забере собі вкладені 110 мільйонів при першій можливості. Контракт дозволив студії уникнути великих втрат, але сильно вдарив по Alcon і іншим продюсерам.

Alcon Entertainment - продюсерська компанія з двадцятирічною історією. Засновники Ендрю А. Косов та Бродерік Джонсон, як правило, займаються фільмами із середнім бюджетом і раніше працювали з Дені Вільньовим над картиною «Полонянки». У 2011 році Alcon придбала права на франшизу «Той, хто біжить по лезу» у виконавчого продюсера фільму Рідлі Скотта Бада Йоркіна. Згідно з умовами, Alcon не мала права знімати ремейк «Того, хто біжить по лезу», але могла запускати в розробку фільми або телепроекти, засновані на представлених в картині Скотта ситуаціях. За допомогою «Того, хто біжить по лезу 2049» продюсери сподівалися перейти до більш великих проектів.

Студія Sony і компанія Alcon поки ніяк не прокоментували ситуацію.

 
Джерело: hollywoodreporter.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####