24
ЛИС
2017

Рецензія на фільм ​«Хто в домі тато 2»

В український прокат вийшло продовження комедії 2015 року «Хто в домі тато» із Марком Волбергом та Віллом Феррелом в головних ролях.
 

Як прийнято, комедії із Феррелом не відзначаються надзвичайно смішним та якісним гумором, оскільки йому притаманний дещо інший стиль гумору. Втім оригінальна частина 2015 року вийшла досить непоганою, тому що там і акторський склад зібрався непоганий, сценарій мав цікаві моменти і загальне враження після перегляду було ближче до позитивного, ніж до негативною.

Зрозуміла річ, що, якщо стрічка вийшла непоганою, то її продовження – питання часу. А продовження ось, саме зараз у всіх кінотеатрах України і називається «Хто в домі тато 2». Та чи підтвердиться правило, що говорить – усі сиквели нікчемні? Чи це радше виключення з правил як от «Термінатор: Судний день» чи «Хрещений батько 2»?

До акторського складу додалось два відомих актора – Мел Гібсон та Джон Літгоу. Грали вони батьків персонажів Волберга та Феррела, тому відповідно також були зовсім протилежними персонажами – один був брутальний, пафосний і випромінював крутість у всій своїй красі, а інший – надзвичайно ніжний, спокійний і грайливий чоловік, характер якого більше б пасував жінці. Саме навколо них і будується весь сюжет сиквелу. Коротко для тих, хто не знайомий із першою частиною і хоче піти в кіно відразу на другу. Основна сюжетна лінія наступна: Двійко дітей живе із матір’ю та прийомним татом, якого вони люблять як рідного, втім їхній рідний приїздить і такий розклад йому не подобається. Він намагається всіма силами показати, хто із них є справжнім татом, і бажає, щоб найбільше діти любили його.

 

Після першої частини головні персонажі змінились. Тепер вони не вороги, а друзі, які вирішили виховувати своїх дітей разом і об’єднали задля цього усі сили. Готуючись до проведення Різдва і бажаючи зробити дітям справжнє свято, вони натикаються на серйозну проблему – на святкування приїжджають дідусі, які  відроджують ворожість між «співбатьками» і тому святкування Різдва опиняється під серйозною загрозою, тому що кожен знову хоче якось підставити один одного і показати, хто таки в домі тато.

Отож «Татки 2» - типовий представник так званих «американських комедій». На таку стрічку, відразу йдеш розслабленим, оскільки знаєш, що перегляд пройде безтурботно і легко, а сам фільм просто кишітиме доступним гумором. І – так, «Хто в домі тато 2» - це типова жанрова комедія, з набором клішованих діалогів, які вже занадто приїлись, ситуації надзвичайно безглузді, а персонажі – бездушні особистості, яким не хочеться ні співпереживати, ні підтримувати. Так, звісно, від фільму не очікувалось чогось визначного, втім була надія, що ми отримаємо добродушну та легку комедію, яка буде наскрізь пронизана новорічним настроєм, але автори все звели нанівець своєю шаблонністю та небажанням розвиватись.

 
#####