17
ГРУ
2017

Рецензія на фільм «Джуманджі: Поклик джунглів»

За декілька днів зали кінотеатрів заповнить знайомий усім звук барабанів. Фільм «Джуманджі: Поклик джунглів» нарешті добрався до глядача і ми розповімо що і до чого.
 

Збираючись на сеанс фільму «Джуманджі: Поклик джунглів», ви повинні чітко усвідомлювати, що нічим, крім вище згаданих барабанів, та слова «Джуманджі» у назві, історії не зв'язані. Глядач повинен розуміти, що він переглядатиме попкорнове кіно і ні краплею більше. Цей фільм являє собою типову пригодницьку комедію тому й свої очікування завищувати не потрібно.

Отож сюжет, як і головні герої, досить типовий для подібного роду стрічок. І хоч особливої цікавинки у ньому немає - та він гармонійно вписується в легенду, персонажі виглядають та продумані так, що б кожен міг зробити порівняння з собою. Як не дивно старий і перевірений прийом відпрацював в стрічці на "ура". Сюжетно та сценарно фільм дає відповіді на смішні та банальні запитання, які цікавитимуть кожного, хто прийшов на перегляд.

До того ж, стрічка наповнена вдалим гумором та ситуаційними жартами. Вона намагається жартувати у всіх можливих моментах, десь влучно, десь ні, але в цілому настрій підняти їй вдасться.

Акторський ансамбль підібраний більше ніж вдало і спостерігати за їх діями на екрані досить весело. По сюжету боязкий розумник виявиться в світі Джуманджі самовпевненим - але, звичайно, в глибині душі боязким - силачем; цю роль грає Двейн Джонсон. Його друг-спортсмен стане далеко неатлетичним зброєносцем і вченим у виконанні Кевіна Харта. Відмінниця - гарячею красунею Карен Гіллан; а гаряча красуня - і зовсім бородатим товстуном, в ролі якого зайнятий колоритний Джек Блек. Так починається гра, з якої не врятуватися ніяк, поки не дограв до кінця.

Ненапряжна і чарівно банальна історія, нагадає глядачам класичні, легковажні, авантюрні картини 80-х, якими надихався режисер Джейк Каздан, і це не дивно, адже тоді і прославився його великий батько Лоуренс Каздан, що писав сценарій до старих «Зоряних війн» та «Індіани Джонса». 

Отож в розпал новорічних свят на глядача чекає гарний атракціон особливо ненаповнений глибоким змістом та мораллю, але запакований в гарну обгортку і задоволення принесе гарантовано.

 
#####