05
ЯНВ
2018

Disney запропонувала Рідлі Скотту зняти «Мерліна»

Днями 80-річний Рідлі Скотт детально розповів, чому він не стане працювати над «Зоряними війнами». І тут послідувала конкретна пропозиція від власників франшизи.

Компанія Disney веде переговори з постановником щодо роботи над повнометражним фентезі про чарівника Мерліна.

Візьметься Скотт за режисуру цього проекту чи ні, він вже має до нього відношення: фільм продюсується його компанією Scott Free спільно з Джил Неттер («Життя Пі», «Марлі і я»).

 
На фото: Рідлі Скотт

Фільм з робочою назвою «The Merlin Saga» («Сага про Мерліна») заснований на серії фентезі книг Томаса Арчібальда Баррона. У творах розповідається про життя легендарного мага задовго до його зустрічі з королем Артуром і історії з лицарями Круглого столу. Літературна «Сага про Мерліна» складається з 12 книг, випущених з 1996 по 2011 рік.

Обробити літературні джерела для екрану доручили знайомій з жанром новозеландці Філіпі Бойєнс. Вона відома як співавтор сценаріїв до трилогії «Володар перснів». У 2004 році вона розділила з Пітером Джексоном і Френсіс Волш нагороду Американської кіноакадемії за кращий сценарій - за текст до «Повернення короля».

Що стосується Рідлі Скотта, то зараз він пожинає плоди від успішно виконаної роботи над фільмом «Усі гроші світу», що отримала три номінації на «Золотий глобус», в тому числі і для самого режисера. У далекосяжних планах постановника - робота над військовим епіком «Битва за Британію» і продовженням фантастики «Чужий: Заповіт».

 
Джерело: hollywoodreporter.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####