13
КВІ
2015

Ремейк «Гремлінів» обзавівся сценаристом

Ремейк «Гремлінів» обзавівся сценаристом
 
Карл Еллсуорт працював над серіалами «Ксена - принцеса-воїн» і «Баффі - переможниця вампірів», а також над фільмами «Нічний рейс» і «Параноя». У цьому році вийде пригодницька комедія «Страшилки», до якої Еллсуорт також доклав руку.
 
Погані гремліни в кіно

Ще в 2009 році режисер дилогії «Гремліни» Джо Данте заявив, що готується ремейк. Через рік стало відомо намір Warner знімати картину в 3D, але на цьому офіційні розмови закінчилися. Далі ремейк «Гремлінів» перетворився на черговий довгобуд, а всі розмови про нього переходили в розряд чуток.
 
На фото: Джо Данте

«Гремліни» вийшли в 1984 році. Герой фільму - молодий винахідник Біллі Пельтцер, який отримує на Різдво дивного звіра, симпатичного пухнастика з чарівним голосом. Могвай Гізмо абсолютно нешкідливий. Головне, дотримуватися два правила - не годувати його після опівночі і берегти від попадання на нього води.
 
Гізмо - хороший звірок

Що буде, якщо порушити правила, Біллі дізнається дуже скоро, коли йому доводиться відбиватися від моторошнуватих, нахабних і володіючих величезною руйнівною дією гремлінів, що з'являються із спини бідолахи Гізмо.
 
Теж Гремлін

Стрічка з досить скромним бюджетом в 11 мільйонів доларів заробила в США понад 150 мільйонів. Зрозуміло, студія зажадала продовження. Данте відмовлявся знімати сиквел, посилаючись на те, що перший фільм поставив крапку в історії, а другий став би простим вибиванням грошей. Warner спробувала запустити проект у розробку без участі Джо Данте, причому найняті сценаристи переносили дію в Лас-Вегас і навіть на Марс. У підсумку студія знову звернулася до режисера, але той поставив умову: повний креативний контроль за фільмом залишається за ним. Данте отримав солідний бюджет в 50 мільйонів доларів, але стрічка «Гремліни 2: Нова партія» провалилася в прокаті.
 
Ще один гремлін

Зате франшиза продовжувала жити - у фігурках, книгах, іграх. У результаті «Гремлінів» пам'ятають досі (на що і сподівається студія, запускаючи ремейк).

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####