14
КВІ
2015

Режисер «Голодних ігор» береться за «Одіссею» Гомера

Режисер «Голодних ігор»
береться за «Одіссею» Гомера

 
Поема Гомера про царя Ітаки, учасника Троянської війни, екранізувалася з незапам'ятних часів. Перша версія під назвою «Повернення Одіссея» вийшла в 1909 році у Франції. У різний час хитромудрого царя грали Кірк Дуглас, Джон Дрю Беррімор, П'єро Луллі, Шон Бін і Арманд Ассанте. Фільм братів Коен «О, де ж ти, брат?» частково заснований на творі Гомера.
 
Шон Бін в ролі Одіссея

За сюжетом «Одіссеї» відважний і хитрий цар після взяття Трої повертається на батьківщину до своєї вірної дружини Пенелопи. Однак шлях Одіссея сповнений пригод і несподіванок. Зіткнення з циклопом, острів канібалів, чари перетворюючі людей в свиней чарівниці Цирцеї, спуск у підземне царство, смертельні Сцилла і Харибда, солодкоголосі сирени - це далеко не всі проблеми Одіссея, що відкладають його зустріч з дружиною.

 
Правильний Гомер

Lionsgate буде працювати над «Одіссеєю» в швидкому темпі. Зйомки планують на початок 2016 року, коли Лоуренс завершить прес-тур фінальної частини «Голодних ігор».

 
Френсіс Лоуренс на прем'єрі «Голодні ігри: Переспівниця. Частина 1»

На студії Warner теж є своя «Одіссея», до якої влітку минулого року був приписаний Федір Бондарчук. Але на якій стадії зараз знаходиться проект (і чи живий він), сказати важко.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####