31
СІЧ
2018

Режисер «Гри Джералда» поставить сиквел «Сяйва»

Успіх фільму «Воно» змусив студію з новою силою взятися за Стівена Кінга.

Студія Warner Bros. запустила у виробництво екранізацію роману Стівена Кінга «Доктор Сон», продовження «Сяйва». Постановкою картини займеться Майк Фленеган, режисер іншої адаптації Кінга - фільму «Гра Джеральда».

 
Кадр з фільму «Сяйво»

Фленеган також перепише сценарій, спочатку написаний Аківою Голдсманом, і спродюсує проект спільно з Тревором Мейсі і Джоном Бергом.

«Доктор Сон» оповідає про дорослого Денні Торрансе, який в дитинстві пережив психологічну травму в відокремленому готелі «Оверлук». Тепер йому 40 років, і він глушить свій талант «сяйва» алкоголем і намагається змиритися з минулим. Його здібності включаються з новою силою, коли він кидає пити і починає допомагати безнадійно хворим людям в нью-йоркському хоспісі, готує їх до смерті.

Одного разу Денні встановлює зв'язок з дівчинкою Аброю Стоун, яка, як і він, має таємничий дар. Абра розповідає йому про групу, що іменує себе «Справжнім Вузлом». Вони полюють за людьми, що володіють «сяйвом», і поглинають їх здатності, як енергетичні вампіри.

 
Фрагмент обкладинки книги «Доктор Сон»

Майк Фленеган - режисер і сценарист, відомий в першу чергу завдяки хоррорам «Віджа: Походження зла», «Сомнія», «Тиша» і «Окулус». Зараз Фленеган, разом з Трейсі працює над серіалом Netflix The Haunting of Hill House.
 
Джерело: deadline.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####