19
ЛЮТ
2018

Режисер «Пригод Паддінгтона» перезапустить Віллі Вонку

Пол Кінг взявся за пригоди ексцентричного власника шоколадної фабрики.

Пол Кінг, режисер фільму «Пригоди Паддінгтона» і серіалу «Майті Буш», займеться новою екранізацією творів про Віллі Вонку англійського письменника Роальда Даля.

 
На фото: Пол Кінг

У жовтні 2016 року стало відомо, що студія Warner придбала права на адаптацію і планує збудувати навколо романів нову франшизу. Сценарій першого фільму написав Саймон Річ («Секрети домашніх тварин»).

Розробкою проекту займається британський продюсер Девід Хейман, на рахунку у якого франшиза про Гаррі Поттера, трилер «Я - легенда» і фантастика «Гравітація», за яку він номінувався на «Оскар». Хейман також співпрацював з Кінгом при роботі над «Пригодами Паддінгтона».

Віллі Вонка вперше з'явився на сторінках книги «Чарлі і шоколадна фабрика» 1964 року. У 1972-му Даль написав продовження «Чарлі і великий скляний ліфт». Незважаючи на важливість для сюжету, Віллі Вонка здебільшого залишався на других ролях, тоді як головним героєм був Чарлі.

У 1971 році ім'я персонажа з'явилося в назві фільму «Віллі Вонка і шоколадна фабрика», де роль химерного, але геніального кондитера зіграв Джин Вайлдер. У 2005-му була зроблена спроба представити світ Даля сучасному глядачеві. Тім Бертон поставив стрічку «Чарлі і шоколадна фабрика» з Джонні Деппом у ролі Вонки.

 
Кадр з фільму «Віллі Вонка і шоколадна фабрика»

Віллі Вонка - головним чином у виконанні Вайлдера - щільно вписався в поп-культуру. Пісню умпа-лумпів, концепцію чарівної фабрики і щасливий золотий квиток можна зустріти в самих різних творах. Наприклад, своя версія була в мультсеріалі «Гріффіни».
 

Проект Warner не стане історією походження Вонки, а розповість про його ранні пригоди. Які персонажі з оригінальних книг Даля візьмуть участь в проекті, поки не повідомляється.

Крім «Віллі Вонки», в розробці знаходяться «Відьми» Даля. Сценарій адаптації написав Гільєрмо дель Торо, а до режисерського крісла придивляється Роберт Земекіс.

 
Джерело: hollywoodreporter.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####