27
ЛЮТ
2018

Пол Кінг може екранізувати «Піноккіо»

Режисера історії про чарівного ведмедика засипали пропозиціями.

Студія Disney приступила до переговорів з постановником Полом Кінгом («Пригоди Паддінгтона», «Кролик і бик»). Йому пропонують зайняти пост режисера ігрової версії класичного мультфільму «Піноккіо».

 
На фото: Пол Кінг

Сценарій картини написав Джек Торн («Скінс»). Раніше над проектом працював Пітер Хеджес («Що гризе Гілберта Грейпа?»). Студія має намір почати зйомки стрічки восени.

Робота над новою киноверсією казки Карло Коллоді йде з 2015 року. Вперше історія про живу маріонетку, яка вирізана з поліна, побачила світ у 1883 році. У 1940-му студія Волта Діснея випустила повнометражний мультфільм.

Сценаристи значно переробили оригінал Коллоді. З холодного, грубого, невдячного створення Піноккіо перетворився в симпатичну маріонетку, яка була більше схожа на справжнього хлопчика, ніж на дерев'яну ляльку. Малювати «Піноккіо» почали у вересні 1938 року, а в прокат він вийшов в лютому 1940-го.

 
Кадр з мультфільму «Піноккіо»

Крім проекту Disney, екранізувати Коллоді довгий час хоче Гільєрмо дель Торо. Режисер «Форми води» мріє запустити картину з 2008 року і у вересні 2017-го заявив, що як і раніше шукає фінансування для «Піноккіо». Стрічка дель Торо повинна бути більш похмурою: дія лялькового мультфільму розвивається в Італії під час приходу до влади Муссоліні.

Завдяки успіху фільмів про ведмежа Паддінгтона Пол Кінг став надзвичайно спокусливою кандидатурою для студій, які шукають підходящого режисера сімейного проекту. Недавно стало відомо, що студія Warner хоче бачити Кінга в режисерському кріслі нової екранізації творів про Віллі Вонка англійського письменника Роальда Даля.

 
Джерело: deadline.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####