20
БЕР
2018

Дені Вільньов розділить «Дюну» на два фільми

Нова адаптація легендарного фантастичного роману буде масштабною.

Під час зустрічі з глядачами в рамках кінофестивалю Rendez-Vous du Cinema Quebecois режисер Дені Вільньов розповів, як йде підготовка до екранізації «Дюни» Френка Герберта. За словами постановника, на зйомки картини він планує витратити два роки.

Крім цього, Вільньов зауважив, що в його планах зробити на основі роману як мінімум два фільми, якщо не більше.

 
Українська обладинка книги «Дюна»
 
Глядачів, знайомих з першоджерелом, ця новина напевно порадує. Роман Герберта досить об'ємний і піднімає багато політичні, екологічні та інші важливі проблеми. Спроба запхати історію в дві або три години екранного часу може знову обернутися провалом. Досить згадати «Дюну» Девіда Лінча. Картина не змогла відбити бюджет в американському прокаті і була прохолодно прийнята фанатами і критиками.

Про призначення Вільньова на пост режисера нової екранізації стало відомо в лютому 2017 року. У квітні до роботи над проектом підключився сценарист Ерік Рот, відомий за фільмами «Форрест Гамп» і «Загадкова історія Бенджаміна Баттона». Проте студія Legendary досі офіційно не запустила проект у виробництво.

«Дюна» - перший роман Френка Герберта з саги «Хроніки Дюни» про піщану планету Арракіс. Книга Герберта розійшлася тиражем в 20 млн екземплярів і в 2003 році була названа головним фантастичним бестселером світу. Екранізувати «Дюну» спочатку хотів чилійський ексцентрик Алехандро Ходоровські. Згодом про проект, який не запустився був знятий документальний фільм «"Дюна" Ходоровського».
 
Джерело: theplaylist.net
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####