18
КВІ
2015

Метью Вон зацікавився «Флешем Гордоном»

Метью Вон зацікавився «Флешем Гордоном»

Фільм про космічного борця з несправедливістю знаходиться в розробці з 2008 року. У минулому його виробництву заздрила компанія Columbia, але в 2014-му стрічка перейшла до рук Fox. До цього права на франшизу числилися за Hearst Corporation, і продюсеру «Хроніки» Джону Девісу довелося витратити близько року, щоб перекупити проект. Написання сценарію він доручив Джорджу Нолфі, відповідальному за «Дванадцять друзів Оушена» і «Змінюючи реальність», однак зі зміною студії текстом зайнялися автори «Зоряного шляху 3» Джон Д. Пейн і Патрік МакКей.
 
«Флеш Гордон» в 1930-х

Перший комікс за участю персонажа був опублікований в 1934 році. Головними його героями стали симпатичний гравець в поло і випускник Єля Флеш Гордон, його подруга Дейл Арден, а також божевільний учений Ханс Зарков, які намагаючись виявити джерело метеоритів, що впали на Землю, подорожують на космічному кораблі і опиняються на планеті Монго, керованої тираном Мінг Безжалісним. Трійця впродовж декількох років досліджувала виявлену територію, потрапляючи в пригоди різного ступеня небезпеки.
 
«Флеш Гордон» в 1980-му

Перша екранізація коміксу з'явилася в 1936-му у вигляді багатосерійного проекту, пізніше перемонтований в один фільм. Потім герой пережив кілька реінкарнацій на телебаченні, а в 1980-му був випущений найвідоміший повнометражний «Флеш Гордон», знятий творцем трилера «Прибрати Картера» Майком Ходжис. Продюсер Діно Де Лаурентіс спочатку хотів привернути до картини Федеріко Фелліні.
 
Кадр з фільму «Kingsman: Таємна служба»

Метью Вон вже не раз проявляв себе в роботі над космічними матеріалами. Постановник стояв біля керма «Пипця» і нових «Людей Ікс». Крім того, «Таємна служба», його остання режисерська робота, також базується на коміксі Марка Міллара і Дейва Гіббонса. Стрічка принесла її творцям понад 327 мільйонів ​​доларів при 81-мільйонному бюджеті.
 
Джерело: kinoposik.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####