04
КВІ
2018

«Протистояння» Стівена Кінга може стати серіалом

Голлівудський довгобуд знову звернув свій погляд у бік телеекранів.

Після низки відмін і перестановок екранізація роману Стівена Кінга «Протистояння» може отримати життя на телебаченні у вигляді 10-годинного телепроекту CBS All Access. Про це повідомляють джерела, знайомі з виробництвом багатостраждального довгобуду.

«Протистояння» вже багато років не може дістатися до кінотеатрів. У різний час до нього підступалися Бен Аффлек, Девід Єйтс і Скотт Купер, але кожен раз екранізація залишалася без постановника. У 2014 році стало відомо, що на великий екран роман перенесе Джош Бун.

 
На фото: Стівен Кінг

У 2015-му студія Warner оголосила, що масштабний твір розіб'ють на чотири повнометражні фільми. Через кілька місяців з'явилася інформація, що на основі «Протистояння» буде зроблений серіал, а фінал історії глядачі зможуть побачити в кінотеатрах.

У наступні роки Бун переключив свою увагу на інший роман Кінга - бестселер 2014 «Відродження». Восени 2017-го ім'я режисера, тоді зайнятого постановкою «Нових мутантів» для Fox, знову з'явилося в новинах, але на цей раз у зв'язку з екранізацією «Талісмана». «Протистояння» поступово зникло з поля зору, хоча Бун і раніше значиться в якості постановника.

«Протистояння» вважається одним з найбільш значних творів Стівена Кінга. На секретній базі відбувається витік смертельного вірусу. Весь штат лабораторії гине на робочих місцях, проте виживає охоронець зі своєю дружиною і дитиною. Звільнення сімейства зі стін об'єкта варто життя тисячам людей - зараза викликає жорстоку епідемію. Небагато вцілілих після неї розділилися на два табори: перші зберегли вірність ідеалам минулого, другі ж приєдналися до таємничої Чорної людини, що прагне до світового панування.

У 1994 році з'явився однойменний міні-серіал, де головні ролі зіграли Гері Сініз, Моллі Рінгволд і Роб Лоу.

У 2017 році екранізація «Воно» стала неймовірно успішною, заробивши в прокаті 700 млн доларів при бюджеті в 35 млн доларів. Це змусило студії знову звернути увагу на твори Кінга. У 2018-му на стрім-сервісі Hulu стартує «Касл-Рок». Майк Фленеган планує зайнятися постановкою картини «Доктор Сон», заснованої на продовженні «Сяйва», а поема «Храм з кісток» стане серіалом.

 
Джерело: tracking-board.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####