10
КВІ
2018

Amazon запланував 5 сезонів серіалу по «Володарю перснів»

Загальний виробничий бюджет проекту може скласти більше 1 млрд доларів.

Студія Amazon створить на основі знаменитої фентезі-саги Дж. Р. Р. Толкіна «Володар перснів» телесеріал тривалістю п'ять сезонів, повідомляє THR. У зв'язку з масштабом проекту виробничий бюджет складе 1 млрд доларів.

 
«Володар перснів: Повернення короля»

Amazon Studios придбала права на першоджерело в листопаді 2017-го за 250 млн доларів, випередивши в ході торгів Netflix. Виробництво серіалу, як того вимагали спадкоємці Толкіна, буде недешевим. З урахуванням вартості спецефектів, оплати роботи акторів і виробництва бюджет одного сезону може скласти 200 млн доларів.

Іншою важливою частиною угоди стали терміни виробництва. Згідно з контрактом, Amazon зобов'язана почати розробку серіалу протягом двох років.

Крім основного телесеріалу на п'ять сезонів, дія якого, за чутками, буде розвиватися до подій «Братства персня», Amazon планує кілька спін-оффів на основі придбаної власності. З огляду на жорсткі умови угоди і бажання студії отримати свою версію «Гри престолів», компанія сподівається в найкоротші терміни вичавити з проекту максимум.

Amazon Studios буде працювати над серіалом у співпраці з спадкоємцями письменника, видавництвом HarperCollins і студією New Line Cinema, що належить Warner Bros. Джерела помічають, що творці серіалу можуть запозичити ідеї з кінотрилогії «Володар перснів» Пітера Джексона.

Трилогія Пітера Джексона стала одним з головних кіноподій нульових. Картини із загальним бюджетом в 281 млн доларів знімалися паралельно, виходили в грудні 2001-го, 2002 року і 2003-го. У світовому прокаті фентезі-сага про хоббіта Фродо заробила 2,9 млрд доларів. Останній фільм серії, «Володар перснів: Повернення короля», отримав 11 «Оскарів», ставши третім після «Бен-Гура» і «Титаніка» кінопроектом з подібною кількістю премій Американської кіноакадемії.

 
Джерело: hollywoodreporter.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####