23
КВІ
2015

«На 50 відтінків темніше» довірили чоловікові Е. Л. Джеймс

«На 50 відтінків темніше» довірили
чоловікові Е. Л. Джеймс

За текст для першої картини, заснованої на еротичному бестселері, відповідала Келлі Марсел («Порятунок містера Бенкса»), як і режисер стрічки Сем Тейлор-Джонсон, що не бере участь у виробництві продовження. Причиною тому послужило постійне втручання письменниці в знімальний процес. Робота над фільмом проходила в атмосфері суперечок з Е. Л. Джеймс, що не бажала відхилятися від оригінального матеріалу.
 
На зйомках фільму «П'ятдесят відтінків сірого»

Після виходу «П'ятдесяти відтінків» автор виявила бажання самостійно взятися за текст сиквела, від чого продюсери проекту не були в захваті, враховуючи відсутність у британської літераторки досвіду в кінематографічному середовищі.
 
Авторка «П'ятдесяти відтінків сірого» - Е. Л. Джеймс

Схоже, студії Universal вдалося прийти до такого собі компромісу з мадам Джеймс. Її чоловік, тепер прикріплений до другої картини, принаймні має уявлення про сценарну працю. У його фільмографії значаться серіали «Падіння борту номер один» і «Туга струна». Він також доклав руку до першої стрічці про студентку Анастейшу Стіл і мільярдера Крістіана Грея, але в титрах його ім'я не згадувалося.
 
Е. Л. Джеймс з чоловіком Найлом Леонардом

Коментуючи новину, продюсер Майкл де Лука назвав Леонарда «видатним сценаристом» і визнав, що команді «П'ятдесяти», безсумнівно, пощастило з таким додатком.
 
Кадр з фільму «П'ятдесят відтінків сірого»

Зірки еротичної мелодрами Дакота Джонсон і Джеймі Дорнан, за чутками, продовжують наполягати на збільшенні своїх гонорарів за зйомки в продовженнях. Перша стрічка з їх участю зібрала прі 40-мільйонному бюджеті понад 568 мільйонів у світовому прокаті, що для історії з рейтингом R є вагомим результатом.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####