26
ТРА
2018

Фрімана звинуватили в домаганнях і неналежній поведінці

Вісім жінок виступили зі звинуваченнями проти знаменитого актора.

Згідно журналістському розслідуванню телекомпанії CNN, кілька жінок звинуватили 80-річного Моргана Фрімана в сексуальних домаганнях і недозволеній поведінці. В цілому було опитано 16 жінок. Вісім називають себе жертвами домагань з боку актора, а решта вісім стали свідками дій Фрімана.


На фото: Морган Фріман

Одна з потерпілих, молода помічниця продюсера, працювала з Фріманом на зйомках комедії «Красиво піти», де актор, за її словами, дозволяв собі небажані дотики і коментував її одяг і фігуру. За словами жінки, Фріман періодично намагався задерти її спідницю і питав, чи є на ній нижня білизна. В результаті партнер по фільму Алан Аркін порадив Фріману припинити домагання, і той послухався.

Схожа історія повторилася під час роботи над картиною «Ілюзія обману».

Деякі з опитаних CNN працювали з Фріманом на знімальному майданчику і в його виробничій компанії Revelations Entertainment. Всі вони зізналися, що не розповідали про його поведінку, посилаючись на страх втратити робоч місце.

Одна журналістка розповіла, що, коли зустрілася з Фріманом на зйомках документального серіалу «Discovery: Крізь простір і час», він оглянув її з голови до ніг і запитав: «Як ти ставишся до сексуальних домагань?»

Через кілька годин після публікації матеріалу актор виступив з офіційною заявою, де попросив вибачення за свою поведінку. «Всякий, хто коли-небудь працював зі мною або знає мене, підтвердить, що я б ніколи навмисне не став завдавати кому-небудь незручність, - йдеться в заяві. - Я приношу свої вибачення будь-кому, кому доставив дискомфорт».

Нагадаємо, що масштабний рух проти сексуальних домагань почався восени 2017-го зі скандалу, пов'язаного з Харві Вайнштейном. Більше 50 жінок звинуватили Вайнштейна в домаганнях і неналежній поведінці. Колись могутнього продюсера звільнили з власної компанії, позбавили членства в кіноакадемії і продюсерської гільдії. Згодом в домаганнях звинуватили ще декількох видних акторів, режисерів і продюсерів.

 
Джерело: variety.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####