26
ТРА
2018

Поліція Нью-Йорка заарештувала Харві Вайнштейна

Проти голлівудського продюсера висунуті звинувачення в сексуальних домаганнях і згвалтуванні.

66-річний Харві Вайнштейн здався влді Нью-Йорка. Зганьблений голлівудський продюсер особисто з'явився в перший поліцейський відділок округу Трайбека, де його взяли під арешт. Прокуратура Нью-Йорка пред'явила Вайнштейну звинувачення в сексуальних домаганнях і згвалтуванні двох жінок. Найближчим часом він постане перед судом.
Як повідомляє The New York Times, колишній продюсер постане перед судом за звинуваченнями в згвалтуванні і в примусі до орального сексу, що вважається замахом на статеву свободу відповідно до норм законодавства Нью-Йорка.

Застава Вайнштейна складе 10 млн доларів. Він виплатив 1 млн доларів готівкою і погодився не виїжджати за межі штату без дозволу суду. Колишнього продюсера зобов'язують здати паспорт і носити спеціальний прилад, що відстежує його переміщення.

З осені 2017 року з обвинуваченнями проти Вайнштейна виступили понад 80 жінок. Більшість звинувачували продюсера в сексуальних домаганнях і неналежній поведінці. Вайнштейна звільнили з власної компанії, позбавили членства в кіноакадемії і продюсерської гільдії, а влада Лондона, Лос-Анджелеса і Нью-Йорка почали самостійні розслідування.

 
#####